Γ.Δ.
1490.46 -0,08%
ACAG
+0,16%
6.14
CENER
0,00%
8.73
CNLCAP
+0,63%
8
DIMAND
-0,85%
9.3
OPTIMA
+0,69%
11.68
TITC
-0,97%
30.6
ΑΑΑΚ
0,00%
7
ΑΒΑΞ
-0,73%
1.64
ΑΒΕ
-1,44%
0.48
ΑΔΜΗΕ
0,00%
2.24
ΑΚΡΙΤ
-0,56%
0.89
ΑΛΜΥ
-0,18%
2.795
ΑΛΦΑ
+2,61%
1.71
ΑΝΔΡΟ
-1,75%
6.74
ΑΡΑΙΓ
-0,15%
13.1
ΑΣΚΟ
+0,37%
2.71
ΑΣΤΑΚ
-0,84%
7.1
ΑΤΕΚ
0,00%
0.422
ΑΤΡΑΣΤ
+2,63%
8.6
ΑΤΤ
-1,36%
10.85
ΑΤΤΙΚΑ
+0,83%
2.44
ΒΑΡΝΗ
0,00%
0.24
ΒΙΟ
+1,14%
6.2
ΒΙΟΚΑ
0,00%
2.66
ΒΙΟΣΚ
+0,72%
1.4
ΒΙΟΤ
0,00%
0.258
ΒΙΣ
0,00%
0.162
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.46
ΓΕΒΚΑ
+1,92%
1.595
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-2,15%
16.4
ΔΑΑ
+0,07%
8.356
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.78
ΔΕΗ
+1,63%
11.84
ΔΟΜΙΚ
-1,94%
4.56
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
+3,53%
0.352
ΕΒΡΟΦ
+0,30%
1.69
ΕΕΕ
+0,12%
32.34
ΕΚΤΕΡ
-0,93%
4.26
ΕΛΒΕ
0,00%
5.05
ΕΛΙΝ
+0,41%
2.46
ΕΛΛ
+1,42%
14.3
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-0,56%
2.645
ΕΛΠΕ
-1,79%
8.5
ΕΛΣΤΡ
+0,41%
2.43
ΕΛΤΟΝ
+0,54%
1.876
ΕΛΧΑ
+3,23%
2.08
ΕΝΤΕΡ
0,00%
7.84
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.152
ΕΠΣΙΛ
-0,50%
12
ΕΣΥΜΒ
-0,36%
1.375
ΕΤΕ
+1,29%
8.458
ΕΥΑΠΣ
-0,91%
3.25
ΕΥΔΑΠ
+0,17%
6.03
ΕΥΡΩΒ
+0,38%
2.108
ΕΧΑΕ
-1,14%
5.19
ΙΑΤΡ
-2,32%
1.685
ΙΚΤΙΝ
-2,44%
0.4195
ΙΛΥΔΑ
-1,98%
1.735
ΙΝΚΑΤ
-0,57%
5.26
ΙΝΛΙΦ
+0,40%
4.96
ΙΝΛΟΤ
+1,89%
1.186
ΙΝΤΕΚ
-0,33%
6.05
ΙΝΤΕΡΚΟ
0,00%
4.34
ΙΝΤΕΤ
+1,19%
1.28
ΙΝΤΚΑ
+3,89%
3.74
ΚΑΜΠ
0,00%
2.7
ΚΑΡΕΛ
0,00%
342
ΚΕΚΡ
0,00%
1.505
ΚΕΠΕΝ
0,00%
2
ΚΛΜ
+2,17%
1.65
ΚΟΡΔΕ
+1,12%
0.542
ΚΟΥΑΛ
-1,10%
1.26
ΚΟΥΕΣ
-1,38%
5.71
ΚΡΕΚΑ
0,00%
0.28
ΚΡΙ
0,00%
11
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.84
ΚΥΡΙΟ
+2,22%
1.38
ΛΑΒΙ
+0,82%
0.978
ΛΑΜΔΑ
-2,61%
6.72
ΛΑΜΨΑ
+4,65%
36
ΛΑΝΑΚ
0,00%
1.07
ΛΕΒΚ
+0,56%
0.36
ΛΕΒΠ
+9,72%
0.316
ΛΙΒΑΝ
0,00%
0.125
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.45
ΛΟΥΛΗ
-1,82%
2.7
ΜΑΘΙΟ
-5,62%
0.958
ΜΕΒΑ
+0,26%
3.92
ΜΕΝΤΙ
+3,10%
2.99
ΜΕΡΚΟ
0,00%
48
ΜΙΓ
+1,01%
3.99
ΜΙΝ
-1,75%
0.56
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
-0,72%
27.7
ΜΟΝΤΑ
-1,57%
3.14
ΜΟΤΟ
+0,99%
3.06
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.72
ΜΠΕΛΑ
-1,38%
27.14
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.37
ΜΠΡΙΚ
-0,25%
1.965
ΜΠΤΚ
-6,25%
0.45
ΜΥΤΙΛ
+0,21%
38.72
ΝΑΚΑΣ
0,00%
2.92
ΝΑΥΠ
+6,09%
0.976
ΞΥΛΚ
-2,04%
0.288
ΞΥΛΚΔ
0,00%
0.0002
ΞΥΛΠ
+9,09%
0.48
ΞΥΛΠΔ
0,00%
0.0025
ΟΛΘ
-0,92%
21.6
ΟΛΠ
0,00%
25.2
ΟΛΥΜΠ
+0,72%
2.79
ΟΠΑΠ
-1,54%
15.3
ΟΡΙΛΙΝΑ
+0,21%
0.937
ΟΤΕ
-0,49%
14.15
ΟΤΟΕΛ
-0,32%
12.62
ΠΑΙΡ
-1,72%
1.14
ΠΑΠ
-1,18%
2.52
ΠΕΙΡ
-0,36%
3.852
ΠΕΤΡΟ
+0,65%
9.32
ΠΛΑΘ
+0,12%
4.05
ΠΛΑΚΡ
0,00%
16
ΠΡΔ
0,00%
0.294
ΠΡΕΜΙΑ
-0,17%
1.192
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
7.8
ΠΡΟΦ
-0,37%
5.35
ΡΕΒΟΙΛ
-0,59%
1.68
ΣΑΡ
-1,58%
11.2
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
-9,09%
0.035
ΣΕΝΤΡ
+0,26%
0.38
ΣΙΔΜΑ
+0,79%
1.925
ΣΠΕΙΣ
-0,52%
7.72
ΣΠΙ
+0,56%
0.72
ΣΠΥΡ
0,00%
0.19
ΤΕΝΕΡΓ
-1,30%
18.16
ΤΖΚΑ
+2,50%
1.64
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.12
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
+0,92%
1.758
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
0,00%
8.2
ΦΡΙΓΟ
+6,35%
0.268
ΦΡΛΚ
+0,98%
4.14
ΧΑΙΔΕ
0,00%
0.65

Γιατί το τοστ και το σάντουιτς στα μαγαζιά είναι πιο νόστιμα από τα σπιτικά

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν ένα απλό τοστ ή ένα σάντουιτς να έχει τρεις φορές καλύτερη γεύση στα μαγαζιά, σε σχέση με αυτά που φτιάχνουμε στο σπίτι μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι μιλάμε για ένα σνακ που προϋποθέτει απλά τυρί, αλλαντικά ή κάποιο λαχανικό ή σάλτσα και φυσικά το ψήσιμο. Το Tasting Table απευθύνθηκε στον Harris Mayer, ιδιοκτήτη και σεφ του Creamline στη Νέα Υόρκη και executive chef στο The Tasting Room at Catskill Provisions Distillery, για να ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό της κουζίνας του για το καλύτερο ψητό τυρί, που είναι βασικός παράγοντας της επιτυχίας του τοστ ή του σάντουιτς.

Ο Mayer εστίασε σε μια πτυχή στην οποία πολλοί από εμάς δεν δίνουμε σημασία: τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνεται το ψητό τοστ ή το σάντουιτς. «Βλέπω πολλούς να συναρμολογούν το σάντουιτς πριν μπει στο τηγάνι», είπε ο Mayer, εξηγώντας ότι τα μαγαζιά μαγειρεύουν πρώτα κάθε φέτα ψωμιού μόνη της. Σημειώνει ότι «το τελευταίο πράγμα που κάνουν είναι να βάλουν τα δύο κομμάτια του σάντουιτς μαζί» και ότι ο λόγος που αυτό λειτουργεί είναι επειδή αυτή η μέθοδος «δίνει τον μέγιστο χρόνο για να ροδίσει το ψωμί και να λιώσει το τυρί».

Πρόσθεσε επίσης ότι το ψωμί που χρησιμοποιείται κάνει μεγάλη διαφορά. Αν φτιάχνετε το τοστ ή το σάντουιτς από κοινό, μαλακό ψωμί, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε, καθώς, όπως λέει ο Mayer, «προσωπικά αποφεύγω να χρησιμοποιώ οποιοδήποτε ψωμί που είναι πολύ μαλακό». Αντίθετα, το πιο τραγανό ψωμί είναι το καλύτερο για ψητό τυρί, γιατί, όπως εξηγεί ο Mayer, με μαλακό ψωμί, «δεν θα έχετε τραγανό αποτέλεσμα και είναι δύσκολο να απλώσετε βούτυρο ή μαγιονέζα στο ψωμί πριν το ψήσετε».

Πώς θα συνθέσετε λοιπόν το τοστ ή το σάντουιτς; Θα χρειαστεί να ψήσετε και τις δύο φέτες ψωμιού ταυτόχρονα, με την πλευρά του βουτύρου προς τα κάτω, είτε στο τηγάνι, είτε στην τοστιέρα. Το τυρί θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε φέτα ψωμιού προς το μέρος σας καθώς ροδίζετε το ψωμί. Η μαγεία συμβαίνει μόλις το ψωμί πάρει ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα, όπως εξηγεί ο Mayer: «Όταν οι δύο φέτες ενωθούν, οι τραγανές εξωτερικές πλευρές περιβάλλουν το μαλακό εσωτερικό του ψωμιού και το λιωμένο τυρί».

Πρόκειται για μια απλή αλλαγή από τον τρόπο που πιθανώς έχετε φτιάξει ψητό τοστ ή σάντουιτς στο παρελθόν, αλλά είναι μια αλλαγή που απογειώνει τη γεύση.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!