Αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων εργοδοτών και εργαζομένων, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυο μήνες από σήμερα -δηλαδή τον ερχόμενο Ιούλιο- στην υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης στο λιανεμπόριο για 315.000 εργαζομένους.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του powergame.gr σήμερα (22/5/26) είναι η προγραμματισμένη συνάντηση τεχνικών κλιμακίων μεταξύ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) από την πλευρά των εργαζομένων και της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ από την πλευρά των εργοδοτών με το θέμα αυτό.
Παρότι και από τις δυο πλευρές επιθυμούν να υπογραφεί κλαδική συλλογική σύμβαση μετά από 14 χρόνια, οι πληροφορίες τις θέλουν να διαφοροποιούνται σε τρία πεδία: Το ύψος της αύξησης, τη διάρκεια της ισχύος της σύμβασης, αλλά και στο εύρος των επιδομάτων.
Τι ζητάνε οι εργαζόμενοι, τι δίνουν οι εργοδότες
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πιο συγκεκριμένα πως από πλευράς ΟΙΥΕ θα τεθεί ζήτημα αύξησης του βασικού μισθού κατά 8% έναντι του κατώτατου μισθού (δηλαδή στα 1.000 ευρώ μικτά έναντι 920 ευρώ), επαναφορά των επιδομάτων που ίσχυαν έως και το 2012 και διάρκεια της σύμβασης για έναν χρόνο (δηλαδή μεταξύ Ιουλίου 2026 και Ιουλίου 2027).
Πληροφορίες του powergame.gr από εργοδοτικούς κύκλους αναφέρουν πως πιθανότατα θα αντιπροταθεί πρώτα πρώτα η διάρκεια κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας να είναι 2 ετών και όχι 1 έτους, όπως προτείνει η ΟΙΥΕ.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα εύλογο σταθερό περιβάλλον μισθολογικής εξέλιξης στον κλάδο και να μη χρειαστεί πάλι σε ένα χρόνο να ξαναμπούν οι δυο πλευρές σε συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Όσον αφορά το δεύτερο ζήτημα, το ποσοστό της αύξησης, η εργοδοτική πλευρά δεν φαίνεται να συναινέσει σε μία αύξηση 8% φέτος, αλλά πιο πιθανόν μία αύξηση της τάξης του 5%-6% και άλλη μία όμοια ή λίγο μεγαλύτερη το 2027.
Σε σχέση με το τρίτο ζήτημα, τα επιδόματα, οι ίδιες πηγές του powergame.gr από εργοδοτικής πλευράς αναφέρουν πως οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να δεχτούν την επαναφορά του συνόλου των επιδομάτων που ίσχυαν προ του 2012.
Ωστόσο, είναι θετικοί στη διατήρηση επιδομάτων όπως της προϋπηρεσίας, του γάμου και του πτυχίου.
Τι θα γίνει με τη ΓΣΕΕ
Υπάρχει, όμως, και άλλο ένα αγκάθι στη διαπραγμάτευση μεταξύ ΟΙΥΕ από τη μια μεριά και της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ από την άλλη.
Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ΟΙΥΕ, όντας μέλος του ΠΑΜΕ, δεν έχει εγγραφεί στο Γενικό Συνδικαλιστικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.
Ο νόμος Κεραμέως δίνει μεν το δικαίωμα σε όσες εργατικές οργανώσεις δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο να υπογράψουν κλαδική σύμβαση (κάτι που δεν ίσχυε με τον νόμο Χατζηδάκη), πλην όμως αυτή δεν μπορεί να κηρυχθεί επεκτάσιμη.
Για να κηρυχθεί επεκτάσιμη μία τέτοια κλαδική σύμβαση, θα πρέπει να προσκληθεί από την πλευρά της κλαδικής εργατικής οργάνωσης (εν προκειμένω της ΟΙΥΕ) η ΓΣΕΕ και να συνυπογράψει την κλαδική σύμβαση με την αντίστοιχη κλαδική εργοδοτική ένωση (εν προκειμένω τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ).
Συνεπώς, το ερώτημα το οποίο μένει να απαντηθεί είναι (εφόσον η ΟΙΥΕ παραμείνει στη στάση της να μην εγγραφεί στο Μητρώο) αν θα μπορούσε να προσκληθεί εκ μέρους της ΟΙΥΕ η ΓΣΕΕ στην κλαδική συλλογική διαπραγμάτευση προκειμένου να συνυπογράψει μία επεκτάσιμη κλαδική συλλογική σύμβαση ή όχι.
