Τραμπ: Χτυπήσαμε πλοίο με ναρκωτικά από τη Βενεζουέλα

Ο Τραμπ παρουσιάζεται αποφασισμένος να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο την απειλή από τα λατινοαμερικανικά καρτέλ ναρκωτικών

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ανακοινώσεις από το Οβάλ Γραφείο © EPA/AL DRAGO / POOL

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξαν πυρ εναντίον πλοίου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά στα ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους σήμερα από τον Λευκό Οίκο.

«Τα τελευταία λεπτά, κυριολεκτικά χτυπήσαμε μια βάρκα, μια βάρκα που μετέφερε ναρκωτικά, πολλά ναρκωτικά σε αυτήν τη βάρκα», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Reuters ανέφερε στις 19 Αυγούστου, επικαλούμενο πηγές του Πενταγώνου, ότι τρία αμερικανικά αντιτορπιλικά (USS Gravely, USS Jason Dunham και USS Sampson) είχαν αναπτυχθεί κοντά στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αντιμετώπισης των απειλών από τα λατινοαμερικανικά καρτέλ ναρκωτικών.

Άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν την ανάπτυξη του υποβρυχίου USS Newport News, του πυραυλικού καταδρομικού USS Lake Erie, αποβατικών πλοίων και 4.500 στρατιωτών.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μυστικά οδηγία προς το Πεντάγωνο για να αρχίσει η χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον ορισμένων λατινοαμερικανικών καρτέλ ναρκωτικών.

Η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είναι μέλος του Cartel de los Soles, την ύπαρξη του οποίου αρνείται το Καράκας.