Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπάνεζι αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες που θα περιλαμβάνουν συζητήσεις σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού σπάνιων γαιών.
«Προσβλέπω σε μια θετική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ στον Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Αλμπάνεζι την Κυριακή πριν κατευθυνθεί στις ΗΠΑ, όπου θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη. «Η συνάντησή μας είναι μια σημαντική ευκαιρία για την εδραίωση και την ενίσχυση της σχέσης Αυστραλίας-ΗΠΑ».
Όπωςς αναφέρει το Bloomberg, η υπουργός Πόρων της Αυστραλίας, Μάντελεϊν Κινγκ , και ο υπουργός Βιομηχανίας και Καινοτομίας, Τιμ Άιρες , θα συνοδεύσουν τον Αλμπανέζι σε ορισμένα μέρη της επίσκεψης.
Η συνάντηση έρχεται καθώς το ενδιαφέρον της κυβέρνησης Τραμπ για κρίσιμους ορυκτούς πόρους έχει τροφοδοτήσει εικασίες ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να αποκτήσει μερίδια σε αυστραλιανές μεταλλευτικές εταιρείες στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής σχέσης.