Νέος πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο, λίγες ώρες μετά την εξίσου ισχυρή δόνηση που ταρακούνησε νωρίτερα το νησί.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο, η δόνηση σημειώθηκε 7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάφου και είχε εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα. Η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της και στο παρελθόν, τη δεκαετία του ’50, είχε δώσει ισχυρό σεισμό και τότε υπήρχαν θύματα.
Οι σεισμοί των τελευταίων ωρών έχουν γίνει έντονα αισθητοί σε ολόκληρη την Κύπρο και ιδιαίτερα στις επαρχίες Πάφου, Λεμεσού και Λευκωσίας.
Έγιναν επίσης αντιληπτοί στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου.
Υπάρχουν αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ειδικά ο τελευταίος σεισμός ήταν μεγάλης διάρκειας. Εως τώρα, δεν έχουν γίνει αναφορές για θύματα ή ζημιές.