Σε εξέλιξη βρίσκεται η τριμερής σύνοδος αξιωματούχων της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία είχε ανακοινώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν λίγη ώρα μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ στη Μόσχα, συνάντηση που χαρακτηρίστηκε «ωφέλιμη».
«Συμφωνήθηκε πως (…) η πρώτη συνάντηση τριμερούς ομάδας εργασίας επιφορτισμένης με τα ζητήματα της ασφάλειας θα διεξαχθεί στο Αμπού Ντάμπι», ανέφερε στον Τύπο ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για διπλωματικές υποθέσεις, Γιούρι Ουσακόφ, τονίζοντας πως το ραντεβού των Πούτιν και Γουίτκοφ ήταν «ωφέλιμο από όλες τις απόψεις».
Ουκρανία: Συνάντηση Πούτιν με Γουίτκοφ
Η συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Στιβ Γουίτκοφ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με σκοπό να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, άρχισε στη Μόσχα το βράδυ χθες Πέμπτη και διήρκεσε πάνω από τρεισήμισι ώρες.
Ο Γουίτκοφ συνοδευόταν από τον γαμπρό και σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ. Ο Πούτιν από την πλευρά του είχε μαζί σύμβουλό του για ζητήματα διπλωματίας, Γιούρι Ουσακόφ, και τον απεσταλμένο του για τις διεθνείς οικονομικές υποθέσεις, Κίριλ Ντμίτριεφ.