CNN: Οι Χούθι εκτόξευσαν και δεύτερο πύραυλο προς το Ισραήλ

Οι Χούθι εκτόξευσαν έναν πύραυλο κρουζ προς το Ισραήλ, σύμφωνα με την πηγή. Και οι δύο πύραυλοι αναχαιτίστηκαν και δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές

Στρατιώτες των Χούτι στέκονται φρουροί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των αμερικανικών και ισραηλινών στρατιωτικών επιθέσεων εναντίον του Ιράν στη Σαναά του Υεμένου©EPA, YAHYA ARHAB

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν έναν δεύτερο πύραυλο προς το Ισραήλ, ώρες μετά τον πρώτο δήλωσε στο CNN μια ισραηλινή πηγή ασφαλείας το Σάββατο.

Οι Χούθι εκτόξευσαν έναν πύραυλο κρουζ προς το Ισραήλ, σύμφωνα με την πηγή. Και οι δύο πύραυλοι αναχαιτίστηκαν και δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές, σύμφωνα με τον αξιωματούχο ασφαλείας.

Ανακοινώνοντας την αρχική επίθεση, οι Χούθι δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν «μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων που στόχευαν ευαίσθητες ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις», κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί νέος πονοκέφαλος για τις αγορές ενέργειας.

Η απόφαση των Χούθι να ενταχθούν στην ευρύτερη σύγκρουση στηΜέση Ανατολή σηματοδοτεί μια σοβαρή και βαθιά ανησυχητική κλιμάκωση. Η εμπλοκή τους κινδυνεύει να διευρύνει έναν ήδη ασταθή πόλεμο, με σημαντικές επιπτώσεις στην περιφερειακή σταθερότητα, το παγκόσμιο εμπόριο και τις ανθρωπιστικές συνθήκες – ιδιαίτερα στην Υεμένη.

Ο πιθανός αντίκτυπος σε βασικές εμπορικές θαλάσσιες οδούς, ειδικά στην Ερυθρά Θάλασσα και στα Στενά Μπαμπ αλ-Μαντάμπ, δεν μπορεί να υποτιμηθεί, όπως σημειώνει στην ανάλυση του Ινστιτούτο Chatham. Αυτές οι πλωτές οδοί είναι κρίσιμες για την παγκόσμια ναυτιλία και τον ενεργειακό εφοδιασμό.