Σε νέα φάση περνούν οι σχέσεις μεταξύ του Τζεφ Μπέζος και τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον ιδρυτή της Amazon να σχολιάζει την Τετάρτη ότι θεωρεί πλέον τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών πιο ώριμο και πειθαρχημένο, σε σύγκριση με την πρώτη του θητεία.
«Ο Τραμπ έχει πολλές καλές ιδέες. Έχει δικαιωθεί σε πολλά ζητήματα. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε ό,τι του αναλογεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπέζος μιλώντας στο CNBC. «Είμαι με το μέρος της Αμερικής και εκεί πρέπει να βρίσκονται και οι επιχειρηματικοί ηγέτες», απάντησε σχετικά με την πολιτική και ιδεολογική του τοποθέτηση τονίζοντας ότι μέχρι τώρα έχει στηρίξει διάφορους προέδρους των ΗΠΑ όποτε αυτό χρειάστηκε.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε ότι η αύξηση της φορολογίας στους πλούσιους δεν είναι πανάκεια και δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα των ΗΠΑ. «Πληρώνω δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους και αν κάποιοι θέλουν να πληρώσω περισσότερα δισεκατομμύρια, ας γίνει αυτή η συζήτηση. Αλλά μην προσποιείστε ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Θα μπορούσατε να διπλασιάσετε τους φόρους που πληρώνω και πάλι δεν θα βοηθούσε εκείνη τη δασκάλα στο Κουίνς, σας το υπόσχομαι», σχολίασε χαρακτηριστικά.
«Μην ανησυχείτε για την Τεχνητή Νοημοσύνη»
Ο ιδρυτής της Amazon υποβάθμισε τις ανησυχίες σχετικά με την επικείμενη φούσκα στην ΤΝ, δηλώνοντας στο CNBC ότι οι τεράστιες επενδύσεις θα βοηθήσουν τελικά την τεχνολογία να προχωρήσει μπροστά.
«Ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι είναι φούσκα, δεν πρέπει να ανησυχείτε γι’ αυτό, επειδή η φούσκα οδηγεί σε επενδύσεις και πολλές από αυτές τις επενδύσεις θα αποδειχθούν πολύ υγιείς», δήλωσε ο Μπέζος στον Άντριου Ρος Σόρκιν. Ο Μπέζος αναγνώρισε ότι ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη σημαίνει ότι «κάθε πείραμα χρηματοδοτείται», συμπεριλαμβανομένων και πιθανώς κακών ιδεών.
