Σε αναπροσαρμογή των τελών διέλευσης για τα εμπορικά πλοία που διασχίζουν τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια προχωρά η Τουρκία από την 1η Ιουλίου, ενισχύοντας τα έσοδά της από δύο από τα σημαντικότερα θαλάσσια περάσματα παγκοσμίως.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua που μεταδίδει δήλωση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών της χώρας, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου, η σχετική χρέωση θα αυξηθεί από 5,83 σε 6,70 δολάρια ανά καθαρό τόνο, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 14,9%. Το τέλος αφορά την καθαρή χωρητικότητα των πλοίων που διέρχονται από τα στενά χωρίς να πραγματοποιούν στάση σε τουρκικό λιμάνι.
Σημειώνεται ότι το τέλος διέλευσης είχε παραμείνει αμετάβλητο στα 0,80 δολάρια ανά καθαρό τόνο από το 1983 έως την πρώτη αναθεώρησή του το 2022, οπότε και κατοχυρώθηκαν ετήσιες αυξήσεις.
Η απόφαση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από τα στρατηγικά θαλάσσια περάσματα. Οι πρόσφατες συζητήσεις για ενδεχόμενη επιβολή τελών στα Στενά του Ορμούζ έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο τη γεωπολιτική και οικονομική σημασία των θαλάσσιων οδών που ελέγχουν τη διακίνηση εμπορευμάτων και ενεργειακών πόρων.
Τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων αποτελούν κρίσιμους διαύλους για τη διεθνή ναυσιπλοΐα. Ο Βόσπορος συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ τα Δαρδανέλια, γνωστά και ως Ελλήσποντος, ενώνουν τη Θάλασσα του Μαρμαρά με το Αιγαίο και κατ’ επέκταση με τη Μεσόγειο.
Η σημασία τους είναι καθοριστική για το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς αποτελούν τη μοναδική θαλάσσια δίοδο για τα πλοία που μετακινούνται μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου, χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διαδρομή αντίστοιχης λειτουργικότητας.
