Φρένο στην απαγόρευση χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από παιδιά κάτω των 15 ετών έβαλε σήμερα το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας, κρίνοντας το μέτρο ως «δυσανάλογη παραβίαση» της ελευθερίας της έκφρασης.
Ειδικότερα, το Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι το Άρθρο 1 του νόμου για την προστασία των ανηλίκων από τους κινδύνους των social media «συνιστά παραβίαση που δεν είναι ούτε κατάλληλη, ούτε απαραίτητη ούτε αναλογική» για την ελευθερία έκφρασης και επικοινωνίας των ατόμων κάτω των 15 ετών.
Διευκρινίζεται ότι το Συνταγματικό Συμβούλιο εξέτασε αποκλειστικά το Άρθρο 1, χωρίς να αποφανθεί για την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στα λύκεια από την 1η Σεπτεμβρίου, ρύθμιση που περιλαμβάνεται στην ίδια νομοθεσία.
