Γαλλία: Έκκληση σε εταιρείες να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος

H RTE εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τις γαλλικές εταιρείες και τις τοπικές να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας τη Δευτέρα

Ηλεκτρική ενέργεια © Unsplash

O διαχειριστής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία, η RTE, προειδοποίησε το Σάββατο για πιθανή πίεση στο σύστημα στον απόηχο του ψυχρού κύματος που έχει χτυπήσει τη χώρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η RTE εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τις γαλλικές εταιρείες και τις τοπικές να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας τη Δευτέρα και συγκεκριμένα από τις 7 ώς τις 10 το πρωί.

Η RTE ανέφερε ότι η κατανάλωση ρεύματος μπορεί να ανέλθει στα 73.000 MW το πρωί της Δευτέρας, ενώ η παραγωγή μπορεί να φτάσει τα 65.000 MW.

Η Γαλλία ίσως αναγκαστεί να εισάγει ως και 11.000 MW ως αποτέλεσμα, τόνισε η RTE.

O διαχειριστής του δικτύου υπογράμμισε ότι δεν αναμένει να υπάρξουν διακοπές ρεύματος και θα ενημερώσει εκ νέου για την κατάσταση την Κυριακή.