Πρωθυπουργός Ουκρανίας: Μνημόνιο για 18 δισ. από την ΕΕ

Η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία για την παροχή χρηματοδότησης ύψους 18 δισ. ευρώ στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής των 27

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ © EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Η Ουκρανία αναμένει να λάβει την πρώτη δόση, ύψους 3 δισ. ευρώ, από τη συνολική βοήθεια 18 δισ. ευρώ που έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός της εβδομάδας, ανέφερε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ.

«Ουκρανία και ΕΕ μόλις υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για την παροχή 18 δισ. ευρώ σε μακροοικονομικής βοήθειας», έγραψε ο επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας ευχαρίστησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις, για τη συμφωνία, αναφέροντας ότι η βοήθεια της ΕΕ «θα βοηθήσει την Ουκρανία να διατηρήσει μακροοικονομική σταθερότητα».

Η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία για την παροχή χρηματοδότησης ύψους 18 δισ. ευρώ στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής των 27, τον Δεκέμβριο του 2022, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχιζόταν για 10ο μήνα.