Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν με Φιντάν για τη Γάζα

Συνεχίζονται οι επαφές Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή για την εκεχειρία στη Γάζα. Το τηλεφώνημα του Αμερικανού ΥΠΕΞ στον Φιντάν

Άντονι Μπλίνκεν και Χακάν Φιντάν © Twitter/Secretary Antony Blinken

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Οντζού Κετσελί, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. Σύμφωνα με τον Τούρκο εκπρόσωπο, η κλήση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής πλευράς.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επέστρεψε στη Μέση Ανατολή αυτήν την εβδομάδα για 9η φορά από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον Οκτώβριο 2023. Την Τρίτη (20/8), προερχόμενος από το Τελ Αβίβ, συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Διαβάστε επίσης:

ΤτΕ: Άλμα 12,2% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το εξάμηνο

ΕΥΑΘ: Από 3 Σεπτεμβρίου η πληρωμή του μερίσματος

ΔΕΗ: Χτίζει δίκτυο ενεργειακών υπηρεσιών πάνω στην “Κωτσόβολος”