Το υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Κορέας αναθάρρησε από το deal ΗΠΑ-Κίνας. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει ενεργή επικοινωνία με τις ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς στους ημιαγωγούς και θα καταβάλει προσπάθειες για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις από τους δασμούς στα βιοφαρμακευτικά προϊόντα, .
Η κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει ενεργή επικοινωνία με τις ΗΠΑ, με στόχο την ελαχιστοποίηση των οικονομικών επιπτώσεων αυτών των δασμών.
Παράλληλα, η Νότια Κορέα έχει ανακοινώσει ένα διευρυμένο πακέτο στήριξης ύψους 33 τρισεκατομμυρίων γουόν (περίπου 23,25 δισεκατομμύρια δολάρια) για τη βιομηχανία ημιαγωγών, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων εταιρειών εν μέσω αυξανόμενων παγκόσμιων πιέσεων και αβεβαιότητας στις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να εξαιρέσουν τα φαρμακευτικά προϊόντα και τους συμμάχους από τους δασμούς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης ισχυρών εμπορικών σχέσεων και την ανάγκη για συνεργασία σε στρατηγικούς τομείς.
BioWorld
Η πολιτική αστάθεια στη Νότια Κορέα, μετά την αποπομπή του Προέδρου Γιουν Σουκ-Γεόλ, έχει επηρεάσει τις προσπάθειες της χώρας να αντιμετωπίσει τις εμπορικές προκλήσεις. Ωστόσο, η Σεούλ συνεχίζει τις διπλωματικές προσπάθειες, με στόχο την καθυστέρηση της εφαρμογής των νέων δασμών και την ενίσχυση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε τομείς όπως η ναυπηγική και η ενέργεια.
Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νότιας Κορέας, Λι Τζε-μγιούνγκ, έχει εκφράσει ανησυχίες για την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι οι δασμοί ενδέχεται να απομονώσουν την Ουάσινγκτον και να αυξήσουν τον πληθωρισμό. Έχει επίσης καλέσει τις νοτιοκορεατικές επιχειρήσεις να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των εμπορικών προκλήσεων.