Πρώτο βίντεο του Οτσαλάν από το 1999: Ο ένοπλος αγώνας του PKK έληξε

Στο βίντεο ο Οτσαλάν λέει ότι ο ένοπλος αγώνας του PKK έχει λάβει τέλος και καλεί σε πλήρη μετάβαση προς τη δημοκρατική πολιτική

Υποστηρικτές του PKK που ζουν στο Λίβανο κρατούν πλακάτ και φωτογραφίες του ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν © EPA/WAEL HAMZEH

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), εμφανίστηκε την Τετάρτη στο πρώτο βίντεο όπου ακούγεται να μιλάει από το 1999, δηλώνοντας ότι ο ένοπλος αγώνας της οργάνωσης κατά της Τουρκίας έχει λάβει τέλος και καλώντας σε «πλήρη μετάβαση προς τη δημοκρατική πολιτική».

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό που φέρει ημερομηνία Ιουνίου και δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πρακτορείο Ειδήσεων Firat, το οποίο πρόσκειται στο PKK, ο Οτσαλάν ακούγεται να προτρέπει το τουρκικό κοινοβούλιο να συστήσει επιτροπή που θα επιβλέπει τον αφοπλισμό και θα διαχειρίζεται μια ευρύτερη ειρηνευτική διαδικασία.