Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον 32χρονο Παλαιστίνιο με καταγωγή από τη Συρία για τις επιθέσεις σε βάρος τριών γυναικών, μίας 58χρονης και δύο ανηλίκων στο Αιγάλεω. Ο κατηγορούμενος θα εκτίσει τη ποινή του. Στο ακροατήριο ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε τις πράξεις του και ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει γιατί το έκανε. «Δεν ήμουν καλά, δεν λειτουργούσε το μυαλό μου. Έχω δεχτεί ένα χτύπημα στο κεφάλι μου και δεν λειτουργώ σωστά» ισχυρίστηκε ο 32χρονος.
Είπε επίσης πως δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανένα από τα θύματά του.
Ο Πρόεδρος της έδρας τον ρώτησε: «Αυτά τα περιστατικά τα θυμάστε;». Και ο κατηγορούμενος απάντησε ότι δεν τα θυμάται. «Δεν τα θυμάμαι. Έκανα αυτά τα πράγματα αλλά δεν ξέρω το λόγο», είπε.
Στο δικαστήριο κατέθεσε η 58χρονη γυναίκα στην οποία επιτέθηκε ο 32χρονος. Η μάρτυρας περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε, ενώ περπατούσε με την κόρη της, από τον κατηγορούμενο που βρέθηκε πίσω της: «Ξαφνικά, εκεί που συζητούσαμε νιώθω μια πίεση πίσω μου. Δεν ήξερα τι μου συμβαίνει, σαν κάτι να με σταματάει να μην μπορώ να κουνηθώ. Αριστερά, δεξιά με πήγαινε, δεν ήξερα τι μου συμβαίνει, ήταν πίσω μου. Μου πιάνει το μπράτσο, με αγκαλιάζει σαν κεφαλοκλείδωμα. Ήταν κολλημένος επάνω μου, ήταν τελείως ξαφνικά όλα. Είχε κολλήσει το σώμα του πάνω μου και το πρόσωπο του ήρθε με το δικό μου. Ήταν τρομακτικός, αισθανόμουν να πηγαίνω αριστερά δεξιά. Ανέπνεε στο αφτί μου και μετά όταν έφυγε, σαν να μη συμβαίνει τίποτα».
Τα άλλα δύο θύματα της επίθεσης είναι ανήλικα και κατέθεσαν οι γονείς τους στο δικαστήριο, περιγράφοντας τα όσια βίωσαν τα παιδιά τους. «Εμένα με κάλεσε η γυναίκα μου και μου είπε τι έκανε στο παιδί και πήγα κατευθείαν στην ασφάλεια. Μου είπε ότι το παιδί περπάταγε στον δρόμο, πήγε και την άρπαξε από πίσω, πέρασε τα χέρια από το στήθος, την άρπαξε από το λαιμό, την πέταξε στο πεζοδρόμιο και την έφτυσε στο πρόσωπο, στο στόμα. Το παιδί φώναξε και από τις φωνές βγήκε κάποια κοπέλα και τον τράβηξε. Αυτό είχα σαν περιγραφή από την κόρη μου», τόνισε ο πατέρας της 14χρονης.
«Βλέπω τον δράστη φοβάται τρέχει γρήγορα να την ακολουθεί το παιδί μου φωνάζει φύγε, εγώ ανοίγω στο παιδί που ήταν στην είσοδο του σπιτιού. Εκείνος ξανά ανοίγει την πόρτα σήκωσε την μπλούζα του κατέβασε το παντελόνι του και ξεκίνησε να αυνανίζεται μπροστά της. Η κόρη μου προσπαθούσε να κρατήσει απόσταση από τον δράστη», είπε η μητέρα της 17χρονης.
Η ποινή που επιβλήθηκε στον αλλοδαπό θα εκτιθεί κανονικά.