Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από το πρωί στην Κρήτη, για την εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων που έχουν σχέση με ναρκωτικά και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Την επιχείρηση εποπτεύει η Δίωξη Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, αλλά συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, επίκεντρο των επιχειρήσεων είναι τα Ζωνιανά, το Ηράκλειο και ο Άγιος Νικόλαος, όπου έχουν γίνει πάνω από 20 κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί περίπου 15 άτομα και εξετάζονται, ενώ έχουν βρεθεί ναρκωτικά και όπλα.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 22 στοχευμένες έρευνες σε οικίες και ποιμνιοστάσια. Λόγω του μεγάλου αριθμού των υποκείμενων στόχων και του σοβαρού κινδύνου διαρροής πληροφοριών, διαφυγής των υπόπτων ή καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, η ΕΛ.ΑΣ. επέλεξε τη στρατηγική των απόλυτα ταυτόχρονων εφόδων.
Επιχείρηση – μαμούθ με 200 αστυνομικούς
Το γενικό πρόσταγμα και τον συντονισμό της επιχείρησης έχει η Δίωξη Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου. Στο πεδίο των ερευνών συνδράμουν ισχυρές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων στελέχη της ΕΚΑΜ Κρήτης, της ΟΠΚΕ, καθώς και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Μυλοποτάμου, Μεσσαράς και Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αυτή αποτελούσε αντικείμενο συστηματικής και αθόρυβης έρευνας εδώ και πολλούς μήνες από τους αστυνομικούς της Δίωξης. Στον πυρήνα της υπόθεσης βρίσκονται δύο εγκληματικές ομάδες, οι οποίες έχουν οικογενειακή δομή και συνδέονται μεταξύ τους με κοινό κρίκο.
Σημαντικά είναι και ευρήματα των αρχών που σχετίζονται με την πολύκροτη υπόθεση των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Κατά τη διάρκεια των πολύμηνων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, οι αρχές φέρονται να έχουν καταγράψει σημαντικούς διαλόγους. Συγκεκριμένα, εμπλεκόμενος από τα Ζωνιανά ακούγεται να συνομιλεί σε έντονο ύφος και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει ενός επικείμενου ελέγχου καταμέτρησης των ζώων, τα οποία είχε δηλώσει επίσημα η σύζυγός του, γεγονός που ανοίγει νέο κύκλο ερευνών για πιθανή απάτη με τις αγροτικές επιδοτήσεις.
Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένονται ανακοινώσεις από την αστυνομία.
