Κορυφαία επίδοση στον κόσμο για Τεντόγλου με άλμα στα 8.46μ. στην Κίνα

Ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στο Diamond League της Σιαμέν και με άλμα στα 8.46μ ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο

Ο Μίλτος Τεντόγλου © EPA/MICHAEL BUHOLZER

Μια εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Diamond League της Σιαμέν, όπου με ένα σπουδαίο άλμα στα 8.46 μέτρα κατέκτησε την πρώτη θέση και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως για τη φετινή σεζόν.

Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης έδειξε την ανωτερότητά του από το ξεκίνημα του αγώνα, καθώς στην πρώτη του κιόλας προσπάθεια σημείωσε 8.37 μέτρα (που αποτελεί την τέταρτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο). Η εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, εξασφαλίζοντάς του τη νίκη επί κινεζικού εδάφους.

Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Τζαμαϊκανός Γκέιλ, ο οποίος κατετάγη δεύτερος με επίδοση 8.32 μέτρα, και ο Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοβ, που πήρε την τρίτη θέση με άλμα στα 8.29 μέτρα.