Συναγερμός σήμανε στα Εξαμίλια Κορινθίας, έπειτα από ισχυρή έκρηξη και μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο παρασκευής και συσκευασίας ξιδιού, το οποίο όπως έγινε γνωστό ανήκει στην εταιρεία “Ισθμιακή Οινοποιία – Οξοποιία”.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κρότος της έκρηξης ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής. Λίγο αργότερα, οι φλόγες επεκτάθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, ενώ στο σημείο σημειώνονταν διαδοχικές εκρήξεις.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, οι πυροσβέστες εντόπισαν μία σορό, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την έκρηξη στο εργοστάσιο στις 13:36. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δέκα οχήματα.
#Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο δήμο Κορινθίων. Επιχειρούν 32 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 27, 2026
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το εργοστάσιο κάηκε ολοσχερώς, ενώ στο σημείο σημειώνονται συνεχώς εκρήξεις. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκρήξεις ακούστηκαν και σε απόσταση χιλιομέτρων.

Φωτιά στην Κόρινθο © Powergame.gr
Την ώρα του περιστατικού στο εργοστάσιο βρίσκονταν πέντε εργαζόμενοι. Οι τέσσερις είναι καλά στην υγεία τους, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε η σορός του πέμπτου ατόμου.
