O Σκλαβενίτης εξαγοράζει τα εστιατόρια Σπιτική Κουζίνα από το Salas Group

H εξαγορά της Σκλαβενίτης αφορά 25 καταστήματα και τον πολυχώρο εστίασης Food Hall, που είχε δημιουργήσει ο ιδιοκτήτης του Salas Group

Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO της Σκλαβενίτης με φόντο σούπερ μάρκετ © Facebook / Powergame.gr

Η Σκλαβενίτης προχώρησε σε συμφωνία με το Salas Group για την εξαγορά της αλυσίδας «Σπιτική Κουζίνα», η οποία διαθέτει καταστήματα με μαγειρευτό φαγητό σε κεντρικά σημεία της Αττικής. Στόχος είναι να αναπτύξει πανελλαδικό δίκτυο σημείων πώλησης έτοιμων γευμάτων με τελικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς με γνώση του θέματος στο powergame.gr. Σύμφωνα τις ίδιες πηγές η εξαγορά αφορά 25 καταστήματα καθώς και τον πολυχώρο εστίασης Food Hall, που είχε δημιουργήσει ο ιδιοκτήτης του Salas Group, Νίκος Σαλαπατάρας, με τον Αντώνη Δεληολάνη (της γνωστής οικογένειας ζαχαροπλαστείων και καφέ) στη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Φιξ.

Η «Σπιτική Κουζίνα» είναι γνωστή εδώ και χρόνια για την παροχή ποιοτικών, οικονομικών γευμάτων σε όσους αναζητούν σπιτικό φαγητό για το μεσημέρι. Τα καταστήματα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00 με 17:00, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα από μαγειρευτά, σαλάτες και ορεκτικά.

Η απόφαση της Σκλαβενίτης να προχωρήσει στην εξαγορά εντάσσεται στη στρατηγική της να εμπλουτίσει τις επιλογές που προσφέρει στους καταναλωτές, επενδύοντας σε γεύματα βασισμένα στην ελληνική κουζίνα, με έμφαση στην ποιότητα και την προσιτή τιμή. Πρόκειται για κίνηση που συνδέεται και με την επένδυση που πραγματοποιεί ο όμιλος με την κατασκευή εργοστασίου έτοιμων γευμάτων στη Μαγούλα Αττικής, με ανάδοχο την Avax. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Σκλαβενίτης αρχικά θα αγοράζει έτοιμα γεύματα ως πελάτης από το Salas Group και στη συνέχεια με την οργάνωση της νέας δραστηριότητας θα τα παρασκευάζει πλέον ο ίδιος.

Ποιο είναι το Salas Group

To Salas Group αποτελεί ουσιαστικά τη μετεξέλιξη της ατομικής επιχείρησης που ίδρυσε ο πατέρας του σημερινού επικεφαλής του ομίλου, Νίκου Σαλαπατάρα και δεδομένου ότι η οικογένεια διατηρεί άμεση σχέση με το χώρο της εστίασης. Την αρχική δραστηριότητα της οικογένειας Σαλαπατάρα αποτελούσε ένα εστιατόριο, το οποίο δημιουργήθηκε στο Μοσχάτο με διαδρομή από το 1914.

Ο Νίκος Σαλαπατάρας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο οποίος έχτισε τον συγκεκριμένο όμιλο με ίδιες δυνάμεις. Για να αντιληφθούμε την οικονομική αποτύπωση που έχει η επιχείρηση, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 33,78 εκατομμυρίων ευρώ το 2023 έναντι 18,61 εκατομμυρίων ευρώ το 2022 με καθαρά κέρδη μετά από φόρους 3,68 εκατομμύρια ευρώ από 603,28 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα στις δύο χρήσεις.

Ο εν λόγω όμιλος δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων, με έμφαση στην παραγωγή, διανομή και διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας. Επίσης, παρέχει υπηρεσίες μαζικής εστίασης, όπως τροφοδοσία σε χώρους εργασίας, νοσοκομεία και σχολεία.