Σούπερ deal στα βρετανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφού ο εκδότης της Daily Mail συμφώνησε να αγοράσει τις εφημερίδες Daily Telegraph και Sunday Telegraph έναντι 500 εκατ. λιρών, σύμφωνα με το BBC.
Η Daily Mail and General Trust (DMGT) ανακοίνωσε ότι εισήλθε σε περίοδο διαπραγματεύσεων με την RedBird IMI, η οποία είχε θέσει τον Telegraph προς πώληση την περασμένη άνοιξη.
Οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι αναμένουν η συμφωνία να ολοκληρωθεί «γρήγορα».
Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από την υπουργό Πολιτισμού Λίζα Νάντι. Εκπρόσωπος της υπουργού δήλωσε ότι η Νάντι θα «εξετάσει οποιονδήποτε νέο αγοραστή του Telegraph σύμφωνα με το καθεστώς δημοσίου συμφέροντος και ελέγχου επιρροής ξένων κρατών στα μέσα ενημέρωσης, όπως ορίζεται στη νομοθεσία».
Ο πρόεδρος της DMGT, λόρδος Ρόθερμερ, δήλωσε ότι «θαυμάζει εδώ και καιρό τον Daily Telegraph» και ότι η συμφωνία θα δώσει «πολύτιμη σιγουριά και αυτοπεποίθηση» στους εργαζόμενους της εφημερίδας.
Πρόσθεσε: «Ο Daily Telegraph είναι η μεγαλύτερη και ποιοτικότερη εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας στη Βρετανία και έχω μεγαλώσει ;exontaw σεβασμό για αυτήν. Έχει μια αξιοσημείωτη ιστορία και έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του δημόσιου διαλόγου στη Βρετανία επί πολλές δεκαετίες.
Υπό τη δική μας ιδιοκτησία, ο Daily Telegraph θα εξελιχθεί σε παγκόσμιο brand — όπως συνέβη με τη Daily Mail».