Orilina Properties: Άλμα 57,6% στα καθαρά κέρδη το 2025

Mε «όχημα» το Ελληνικό, όπου οι κρατήσεις αγγίζουν ήδη το 65%, η Orilina Properties πέτυχε σημαντική άνοδο εσόδων

Αγγελική Τούζιου, CEO της Orilina Properties © ΔΤ/Orilina Properties/Powergame.gr

Ισχυρή ανάπτυξη κατέγραψε η Orilina Properties το 2025, με τον κύκλο εργασιών να εκτοξεύεται κατά 151,8% και τα προσαρμοσμένα EBITDA να ενισχύονται κατά 48,9%.

Η θετική πορεία αποδίδεται στη σταθερή απόδοση του χαρτοφυλακίου και τις επιτυχημένες πωλήσεις στο Ελληνικό, όπου οι κρατήσεις αγγίζουν ήδη το 65%. Ο Όμιλος διατηρεί υγιή κεφαλαιακή διάρθρωση με προσαρμοσμένη αξία ενεργητικού 208,3 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Orilina

Η Orilina Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. (ο «Όμιλος») ανακοινώνει προσαρμοσμένη Συνολική Αξία Ενεργητικού (a-GAV) ύψους €208,3 εκατ. για το 2025, καταγράφοντας ισχυρή αύξηση των λειτουργικών και καθαρών της μεγεθών, ως αποτέλεσμα της συνεπούς αναπτυξιακής πορείας του Ομίλου και της αποτελεσματικής διαχείρισης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του.

Η κερδοφορία του Ομίλου παρουσίασε σημαντική ενίσχυση, ως αποτέλεσμα της σταθερής απόδοσης του χαρτοφυλακίου ακινήτων εισοδήματος και της αναγνώρισης κερδών από την ολοκλήρωση της πώλησης 3 εκ των 20 κατοικιών στο συγκρότημα Marina Residences by Kengo Kuma.

Η πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών κατά τη χρήση 2025 έναντι του 2024 είναι:

  1. Κύκλος Εργασιών: €14.925χιλ έναντι €5.928χιλ (+151,8%)
  2. Καθαρά κέρδη μετά από φόρους: €10.718χιλ έναντι €6.799χιλ (+57,6%)
  3. Προσαρμοσμένα Λειτουργικά κέρδη – EBITDA: €4.925χιλ έναντι €3.307χιλ (+48,9%)

Βασικοί Δείκτες

  • Προσαρμοσμένη Εσωτερική Αξία Μετοχής (Adjusted NAV p.s.):€1,251
  • Προσαρμοσμένα Καθαρά Κέρδη ανά Μετοχή: €0,07
  • Προσαρμοσμένες Καθαρές Δανειακές Υποχρεώσεις ως προς την Αξία Ακινήτων: -9,4%

Μεταγενέστερες Εξελίξεις

Στην οικιστική ανάπτυξη στο Ελληνικό (Marina Residences by Kengo Kuma), οι πωλήσεις και κρατήσεις από αγοραστές, ανέρχονται σήμερα στο 65% του συνόλου των κατοικιών. Τον Ιανουάριο 2026, η Εταιρεία υπέγραψε Σύμβαση Γενικής Εργολαβίας για την αποπεράτωση του οικιστικού συγκροτήματος.

Οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και για το Ακίνητο της Ιδιωτικής Λέσχης στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Το ακίνητο θα περιλαμβάνει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρο διασκέδασης και υπαίθριους χώρους άθλησης και αναψυχής.