Alpha Trust Ανδρομέδα: Μέρισμα 0,4203 ευρώ ανά μετοχή για το 2025

Η Alpha Trust Ανδρομέδα ανακοίνωσε μέρισμα 0,4203 ευρώ/μετοχή για το 2025. Η καταβολή ξεκινά την Παρασκευή 19 Ιουνίου μέσω Τράπεζας Πειραιώς

O Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Trust Ανδρομέδα κ. Βασίλης Κλέτσας © YouTube/ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Μέρισμα ύψους 0,4203 ευρώ ανά μετοχή ενέκριναν οι μέτοχοι της Alpha Trust Ανδρομέδα για τη χρήση 2025. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα Τρίτη, δικαιούχοι θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο ΣΑΤ την Τρίτη 26 Μαΐου 2026.

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ανακοίνωση της Alpha Trust Ανδρομέδα

Σε συνέχεια της από 30.04.2026 ανακοίνωσης της εταιρείας «ALPHA TRUST – ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου» για τη διανομή μερίσματος από κέρδη της χρήσης 2025 και παρελθουσών χρήσεων, συνολικού ποσού προς διανομή €1.493.665,60 ήτοι €0,40 ανά μετοχή, που εγκρίθηκε με την από 21.04.2026 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Eπανεπένδυσης Mερίσματος, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το ποσό ανά μετοχή προσαυξάνεται κατά το ποσό που αντιστοιχεί στις 181.000 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία και οι οποίες δε δικαιούνται μέρισμα και έτσι το τελικό ποσό του μερίσματος διαμορφώνεται σε €0,4203762055 ανά μετοχή.

Το εν λόγω ποσό μερίσματος δεν υπόκειται σε παρακράτηση φόρου, δυνάμει του άρθρου 46 του Ν. 4172/2013, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του.

Δικαιούχοι του μερίσματος από κέρδη της χρήσης 2025 και παρελθουσών χρήσεων και του δικαιώματος επανεπένδυσης του εν λόγω ποσού, είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων κατά την Τρίτη 26.05.2026 (record date). Από την Δευτέρα 25.05.2026 (cut-off date) οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Euronext Athens χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και χωρίς το δικαίωμα επανεπένδυσης αυτού.

Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 19.06.2026 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Μέσω των συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρίες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της Euronext Securities Athens.
  2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.T., υπό το χειρισμό της Euronext Securities Athens, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της «Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.».

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας (κ. Μαρία Μαρίνα Πρίντσιου, τηλ. 210-6289341).