Κέρδη προ φόρων 618.676 ευρώ έγραψε η TREK στο εξάμηνο

Στα 1.725.201 ευρώ τα έσοδα της περιόδου. Η εκτίμηση των αποτελεσμάτων 2026 προβλέπει τζίρο μεγαλύτερο από 6 εκατ. ευρώ (+70%) και κέρδη προ φόρων κοντά στα 2 εκατ. ευρώ (+20%)

Ο Κωνσταντίνος Παπαπολύζος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TREK Development © TREK Development

Το α’ εξάμηνο 2026 της TREK Development ως εισηγμένης εταιρείας στην ΕΝ.Α. Growth της Euronext Athens ήταν εξαιρετική περίοδος τόσο από λειτουργικής όσο και από αναπτυξιακής δραστηριότητας, αναφέρει σε μήνυμά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Παπαπολύζος.

Σε επίπεδο μετοχικής σύνθεσης, κατά το α’ εξάμηνο του 2026 ολοκληρώθηκε η συμμετοχή εξαιρετικά σημαντικών θεσμικών και άλλων ισχυρών επενδυτών, οι οποίοι κατέχουν σήμερα περίπου το 35% του μετοχικού κεφαλαίου. Παρά την ισχυρή άνοδο κατά το τελευταίο δίμηνο του 2025 (+139%), η μετοχή, από την εισαγωγή της τον Νοέμβριο του 2025, κατέγραψε άνοδο 16,1% στο εξάμηνο, ενώ την ίδια περίοδο διανεμήθηκε μέρισμα ύψους 500.000 ευρώ.

Το α’ εξάμηνο του 2026 επιβαρύνθηκε η εταιρεία με «μη επαναλαμβανόμενα έξοδα» λόγων αμοιβών λογιστών, συμβούλων και άλλων υπηρεσιών λόγω εισαγωγής στην Euronext, καθώς και από την μερική πληρωμή της 1ης εξαγοράς, της Terra Advisory.

Κατά την ίδια περίοδο η εταιρεία επένδυσε παράλληλα και στην οργανική της ανάπτυξη με την πρόσληψη επιπλέον εξειδικευμένων στελεχών και συστημάτων υποστήριξης κυρίως στον τομέα των κατασκευαστικών έργων ειδικού σκοπού.

Η TREK δηλώνει σταθερή στη στρατηγική της, που εστιάζεται στην περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της στο τρίπτυχο δραστηριοτήτων: Project Development Services (Advisory) – Critical Infrastructures – Technology.

Στον τομέα του Project Development Services, μεταξύ άλλων, υπέγραψε σύμβαση (Framework Agreement) για την παροχή τεχνικής υποστήριξης και άλλων υπηρεσιών προς την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με αποδέκτη των υπηρεσιών την ελληνική κυβέρνηση και άλλους φορείς δημοσίου συμφέροντος. Η TREK θα απορροφήσει περίπου 4,5 εκατ. ευρώ στα επόμενα 3 έτη, ενώ κατακυρώθηκε συμπληρωματική εκτελεστική σύμβαση με το Υπουργείο Υποδομών για υποστήριξη ωρίμανσης κατασκευαστικών έργων ανά την Ελλάδα με το αναλογούν ποσό αμοιβής περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για το επόμενο 1,5 έτος.

Παράλληλα, η εταιρεία ισχυροποιεί την θέση της στον εξειδικευμένο χώρο της συμβουλευτικής στον αγρο-διατροφικό τομέα και κατά βάση στον ιδιωτικό τομέα, με την εξαγορά κατά 51,43% της Terra Advisory (με επιπλέον οψιόν +30%), εταιρείας με εξαιρετικό portfolio πελατών στον τομέα και εξειδικευμένη εμπειρία στην εκπόνηση, παρακολούθηση, χρηματοδότηση έργων και υπηρεσιών στον πρωτογενή τομέα (παραγωγή-διάθεση-προβολή και προώθηση αγρο-διατροφικών προϊόντων).

Αντίστοιχα, ενισχύει τη θέση της στον 2ο πυλώνα των κατασκευών, κυρίως των κρίσιμων υποδομών (Critical Infrastructures), με την κατακύρωση και υπογραφή συμβάσεων ενεργειακής εξοικονόμησης δημοσίων κτιρίων (σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και λιμενικές υποδομές). Οι συμβάσεις αυτές αφορούν 3,5 εκατ. ευρώ, με μέσο καθαρό κέρδος 25-30%, εκτελούμενες και πληρωτέες το επόμενο 18μηνο.

Παράλληλα, η εταιρεία διεκδικεί κατασκευαστικά έργα περί τα 18 εκατ. ευρώ με ορίζοντα ενδεχόμενης συμβασιοποίησης το 2027.

Τέλος, στον 3ο πυλώνα,  της τεχνολογίας, η TREK επικεντρώνεται στην διεκδίκηση έργων ψηφιακής μετάβασης και Smart Cities, ενώ εξετάζει την εξαγορά εταιρειών στον τομέα της άμυνας και πολιτικής προστασίας (Dual Purpose).

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, συγκυριακά λόγω της φύσης του κλάδου της δραστηριότητας της TREK, τα έσοδα της περιόδου ήταν ελαφρώς μειωμένα στα 1.725.201 ευρώ (1.903.493 ευρώ το 2025) και τα κέρδη προ φόρων στα 618.676 ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, 35 ημέρες μετά, δηλαδή στις 05-08-2026, οι τιμολογήσεις και εισπράξεις της TREK προσέθεσαν ακόμη 916.149 ευρώ και με καθαρή κερδοφορία (προ φόρων) που προσέθεσε 499.000 ευρώ στο αποτέλεσμα. Ετσι, τα αποτελέσματα πολύ κοντά στην εξαμηνιαία χρήση διαμορφώνονται σε τζίρο 2.641.350 ευρώ (+38% σε σχέση με το 2025) και 1.118.469 ευρώ (+17,5% σε σχέση με το 2025). Η χρονική αυτή μικρή καθυστέρηση στην τιμολόγηση και πληρωμή των επιπλέον εργασιών οφείλεται στη γραφειοκρατία του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, υποστηρίζει η εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση, η εκτίμηση των αποτελεσμάτων του 2026 για τη μητρική TREK προβλέπει τζίρο μεγαλύτερο από 6 εκατ. ευρώ (+70% περίπου σε σχέση με το 2025) και κέρδη προ φόρων κοντά στα 2 εκατ. ευρώ (+20% περίπου σε σχέση με το 2025).

Σε επίπεδο ομίλου, η εκτίμηση είναι επιπλέον 1 εκατ. ευρώ σε τζίρο και επιπλέον 0,3 εκατ. ευρώ σε κέρδη προ φόρων, προερχόμενα από την ενσωμάτωση της θυγατρικής μας Terra Advisory.

O κ. Παπαπολύζος διαβεβαιώνει τους μετόχους ότι θα κατακτηθούν ακόμα υψηλότεροι ρυθμοί κερδοφορίας το 2026, καθώς δεν πρόκειται για εταιρεία που κυνηγά αποκλειστικά τα αποτελέσματα κάθε τριμήνου ούτε η εταιρεία που θα κάνει εξαγορές με κάθε τίμημα, μόνο και μόνο για λόγους προσωρινού εντυπωσιασμού. «Επιθετικά αλλά συστηματικά το 2026 θα αξιοποιήσουμε τους πόρους μας, πετυχαίνοντας τη μέγιστη μόχλευση και ικανοποιώντας ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες», αναφέρει.