Στη σύσταση νέας εταιρείας με αντικείμενο την παραγωγή παγωτών και γλυκών προχώρησε η γνωστή πτηνοτροφική βιομηχανία Κοτόπουλα Αγγελάκης. Το όνομα της επιχείρησης είναι Sweet Bond Μονοπρόσωπη ΙΚΕ και μοναδικός μέτοχος σε αυτήν είναι η Αγγελάκης, με καταβολή 100.000 ευρώ ως μετοχικό κεφάλαιο.
Αντικείμενά της είναι η παραγωγή παγωτού και το χονδρικό εμπόριο ειδών ζαχαροπλαστικής. Με αυτόν τον τρόπο η ιστορική πτηνοτροφική επιχείρηση με έδρα τον Πούρνο Ευβοίας ανοίγεται σε νέο επιχειρηματικό πεδίο, εκτός της ήδη γνωστής δραστηριότητάς της στον τομέα των πουλερικών και των συναφών με αυτά προϊόντων. Διαχειριστής της νεοσύστατης εταιρείας είναι ο στενός συνεργάτης του Θάνου Αγγελάκη, Φιλοποίμην Αζδέρης.
Κοτόπουλα Αγγελάκης, 63 χρόνια επιχειρηματικής διαδρομής
Η Αγγελάκης άρχισε την επιχειρηματική της πορεία πριν από 63 χρόνια, ξεκινώντας από ένα μικρό πτηνοτροφείο που ίδρυσαν ο Νικόλαος και η Παναγιώτα Αγγελάκη. Επικεφαλής της είναι σήμερα ο Θάνος Αγγελάκης και τα δύο του αδέλφια, Ταξιάρχης και Νεκταρία. Το 2023 η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών που ανήλθε στα 47 εκατ. ευρώ τζίρο, ενώ υλοποιεί επενδυτικό πλάνο 30 εκατ. ευρώ και επιπλέον 15 εκατ. ευρώ ήταν οι προγραμματισμένες επενδύσεις στη διάρκεια του 2024.
Επενδύσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων την προσθήκη φωτοβολταϊκών, την ανανέωση του στόλου φορτηγών της με οχήματα πιο φιλικά στο περιβάλλον τελευταίας τεχνολογίας, τον διπλασιασμό της δυναμικότητας του πτηνοσφαγείου της και γενικότερο εκσυγχρονισμό ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Στο επίκεντρο του επενδυτικού της σχεδιασμού βρέθηκαν εκτός των άλλων η απόκτηση νέων μηχανών συσκευασίας, η επέκταση των αποθηκευτικών χώρων στις εγκαταστάσεις της κατά 7.000 τ.μ. και η δημιουργία νέας μονάδας με γραμμή προψημένων -ready to cook- προϊόντων.
Η Αγγελάκης απασχολεί σήμερα πάνω από 200 άτομα και έμμεσα εκατοντάδες ακόμη ανθρώπους στην ευρύτερη εφοδιαστική αλυσίδα. Τα προϊόντα της εξάγονται σε 10 χώρες, ενώ διατηρεί ισχυρή παρουσία σε αγορές της Μέσης Ανατολής με το κοτόπουλο «Ελαιοπουλάκι», η διατροφή του οποίου βασίζεται στην προσθήκη ελαιόλαδου.