Μύλοι Κεπενού: Εύλογο το τίμημα των 1,93 ευρώ για τη δημόσια προσφορά

Το Αντάλλαγμα ύψους 1,93 ευρώ για κάθε μετοχή της Μύλοι Κεπενού που θα αποκτηθεί μέσω της Δημόσιας Προσφοράς είναι εύλογο και δίκαιο

Μύλοι Κεπενού © kepenos.gr

Την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για τις μετοχές της εταιρείας Μύλοι Κεπενού κατέθεσε η ΓΙ.ΕΛ.ΔΗ, με το τίμημα για κάθε μετοχή να ανέρχεται στα 1,93 ευρώ.

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΓΙ.ΕΛ.ΔΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής ο «Προτείνων») ανακοινώνει την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (η «Δημόσια Πρόταση»), σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, όπως ισχύει (στο εξής ο «Νόμος»), προς όλους τους κατόχους (στο εξής οι «Μέτοχοι») κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών (στο εξής οι «Μετοχές») της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε. – ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής η «Εταιρεία»).

1. ΥΠΟ ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε. – ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία συστάθηκε το 1986, είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών με αριθμό μητρώου 10016/06/Β/86/7 και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο με αριθμό (Γ.Ε.ΜΗ.) 036116616000, έχει έδρα στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, Τ.Κ. 25018, και δραστηριοποιείται στον τομέα των αλεύρων και συγκεκριμένα στην παραγωγή και διάθεση στην αγορά αλεύρων και υποπροϊόντα αλευροποιίας.

2. Ο ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ

Ο Προτείνων είναι ανώνυμη εταιρεία, η οποία συστάθηκε στις 04.04.2025, με την επωνυμία «ΓΙ.ΕΛ.ΔΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΓΙ.ΕΛ.ΔΗ Α.Ε.». Η έδρα της βρίσκεται στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, είναι εγγεγραμμένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με αριθμό 183688716000 και έχει διάρκεια τριάντα (30) έτη. Μέτοχοι του Προτείνοντος είναι η κα. Ελένη Κεπενού με ποσοστό 48,48%, ο κ. Δημήτριος Κεπενός με ποσοστό 48,40% και ο κ. Γεώργιος Κεπενός με ποσοστό 3,12% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με τον Προτείνοντα (από κοινού τα «Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα»), βάσει του άρθρου 2 (ε) του Νόμου είναι οι κ.κ. Ελένη Κεπενού, Δημήτριος Κεπενός και Γεώργιος Κεπενός, ως πρόσωπα που έχουν συνάψει την από 15.05.2025 γραπτή συμφωνία για την συντονισμένη άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (στο εξής η «Συμφωνία»), καθώς και η ελεγχόμενη από την κα. Ελένη Κεπενού και τον κ. Δημήτριο Κεπενό εταιρεία «ΚΕΛΔΗ ΙΚΕ». Πέραν αυτών, δεν υπάρχουν άλλα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με τον Προτείνοντα κατά την έννοια του άρθρου 2 (ε) του Νόμου.

3. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΟΣ

Η «Τράπεζα Eurobank Α.Ε.» ενεργεί ως σύμβουλος του Προτείνοντος για τους σκοπούς της Δημόσιας Πρότασης σύμφωνα με το άρθρο 12 του Νόμου. Η Τράπεζα Eurobank Α.Ε. έχει συσταθεί στην Ελλάδα, με καταστατική έδρα στην Αθήνα επί της οδού Όθωνος 8, 10557, είναι καταχωρημένη στο Γ.Ε.ΜΗ. με αριθμό 154558160000 και ως πιστωτικό ίδρυμα έχει άδεια να παρέχει στην Ελλάδα επενδυτικές υπηρεσίες σύμφωνα με το Παράρτημα Ι, Τμήμα Α, στοιχεία 6 και 7 του Νόμου 4514/2018.

4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑ

Κατά την Ημερομηνία της παρούσης, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε €5.360.000,00, διαιρούμενο σε 6.700.000 κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας €0,80 εκάστη, οι οποίες διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το «Χ.Α.») με τον κωδικό ΟΑΣΗΣ «ΚΕΠΕΝ» και ISIN GRS438003006. Την 15.05.2025, ότε και συνήφθη η Συμφωνία, τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα, καθώς και ο ίδιος ο Προτείνων απέκτησαν από κοινού 6.178.503 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 92,22% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία και ως εκ τούτου υπερέβησαν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 7 παρ. 1 του Νόμου όρια. Λόγω αυτού δημιουργήθηκε η υποχρέωση υποβολής Δημόσιας Πρότασης.

Κατά την ημερομηνία κατά την οποία ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα κατέστησαν υπόχρεοι για την υποβολή Δημόσιας Πρότασης και κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα κατείχαν 6.178.503 Μετοχές και δικαιώματα ψήφου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ύψους περίπου 92,22% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφων της Εταιρείας.

5. ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η Δημόσια Πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των Μετοχών, την κυριότητα των οποίων δεν κατέχει άμεσα ή έμμεσα ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα, ήτοι 521.497 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ύψους περίπου 7,78% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (στο εξής οι «Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης»).

6. ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ

Στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων δεσμεύεται και αναλαμβάνει να αποκτήσει όλες τις Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης που θα του προσφερθούν νομίμως και εγκύρως, δηλαδή κατ’ ανώτατο αριθμό 521.497 Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 7,78% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Ο Προτείνων προτίθεται να αποκτά χρηματιστηριακά ή/και εξωχρηματιστηριακά Μετοχές της Εταιρείας πέραν εκείνων που θα του προσφερθούν στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα.

Η Δημόσια Πρόταση είναι υποχρεωτική και, κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ελάχιστος αριθμός Μετοχών, οι οποίες πρέπει να προσφερθούν στον Προτείνοντα προκειμένου να ισχύει η Δημόσια Πρόταση.

7. ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 4 και 6 του Νόμου, το προσφερόμενο από τον Προτείνοντα αντάλλαγμα, σε μετρητά, για την απόκτηση κάθε Μετοχής της Δημόσιας Πρότασης, η οποία θα του προσφερθεί νομίμως και εγκύρως (στο εξής οι «Προσφερόμενες Μετοχές») κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης (στο εξής η «Περίοδος Αποδοχής»), ανέρχεται σε €1,93 (στο εξής το «Προσφερόμενο Αντάλλαγμα»).

Σχετικά με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα σημειώνονται τα εξής:

1) η μέση χρηματιστηριακή τιμή της Μετοχής σταθμισμένη με τον όγκο συναλλαγών κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης, όπως αυτή η τιμή ορίζεται στο άρθρο 2, περίπτωση (ι) και στο άρθρο 9 παρ. 4 του Νόμου, κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης, ήτοι την 15.05.2025, ανέρχεται σε €1,813

2) ούτε ο Προτείνων ούτε οποιοδήποτε από τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα απέκτησαν Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας
Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης, ήτοι την 15.05.2025

3) ο Προτείνων όρισε την εταιρεία με την επωνυμία «Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.» ως ανεξάρτητο αποτιμητή (στο εξής ο «Αποτιμητής») για τη διενέργεια αποτίμησης και τη σύνταξη
της σχετικής έκθεσης αποτίμησης για τις κινητές αξίες που αποτελούν αντικείμενο της Δημόσιας Πρότασης (στο εξής η «Έκθεση Αποτίμησης»), δεδομένου ότι, συνέτρεξαν οι προϋποθέσεις: i)
του άρθρου 9, παρ. 6 περίπτωση (β) δεύτερο εδάφιο του Νόμου, καθώς κατά τους έξι (6) μήνες που προηγήθηκαν της Ημερομηνίας Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης, οι
πραγματοποιηθείσες συναλλαγές επί των Μετοχών της Εταιρείας δεν υπερέβησαν το 10% του συνόλου των Μετοχών της Εταιρείας και συγκεκριμένα ανήλθαν σε 0,67% του συνόλου αυτών, και
ii) του άρθρου 9, παρ. 6 περίπτωση (γ) του Νόμου, καθώς το εύλογο και δίκαιο αντάλλαγμα όπως προσδιορίζεται με τα κριτήρια της παρ. 4 του άρθρου 9 του Νόμου, ήτοι €1,813 ανά Μετοχή,
υπολείπεται του ογδόντα τοις εκατό (80%) της λογιστικής αξίας ανά Μετοχή, με βάση τα στοιχεία του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων του ν. 3556/2007, ήτοι €2,18 ανά Μετοχή. Η τιμή που προέκυψε από την παραπάνω αποτίμηση ανέρχεται σε €1,93 ανά Μετοχή και η σχετική Έκθεση Αποτίμησης δημοσιεύτηκε σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του Νόμου.

Επομένως, το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα είναι εύλογο και δίκαιο σύμφωνα με την παρ. 4 και την παρ. 6 του άρθρου 9 του Νόμου.

Σημειώνεται ότι, κατά δήλωση του Αποτιμητή και του Προτείνοντος, ο Αποτιμητής πληροί τα κριτήρια του άρθρου 9, παρ. 6 και 7, του Νόμου και συγκεκριμένα: α) είναι εγνωσμένου κύρους και β) διαθέτει την απαραίτητη οργάνωση, στελεχιακό δυναμικό και εμπειρία σε αποτιμήσεις επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, κατά δήλωση του Αποτιμητή, του Προτείνοντος, και της Εταιρείας, ο Αποτιμητής είναι ανεξάρτητος από τον Προτείνοντα και την Εταιρεία και ειδικότερα δεν έχει ούτε είχε κατά τα τελευταία πέντε (5) έτη επαγγελματική σχέση ή συνεργασία με τον Προτείνοντα ή με τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα, ή / και με την Εταιρεία και τα συνδεδεμένα με αυτήν πρόσωπα.

Πέραν του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος, ο Προτείνων δεν θα αναλάβει για λογαριασμό των Αποδεχόμενων Μετόχων τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Εκκαθάρισης δικαιώματα εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μεταβιβαζομένων Προσφερόμενων Μετοχών (στο εξής οι «Μεταβιβαζόμενες Μετοχές») υπέρ της Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία (στο εξής η «ΕΛ.Κ.Α.Τ.») ύψους 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης (η οποία υπολογίζεται ως το γινόμενο του αριθμού των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών επί τη μεγαλύτερη από τις εξής τιμές: (i) το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα, και (ii) την τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χ.Α. την προηγούμενη εργάσιμη της ημέρας της υποβολής των απαιτούμενων εγγράφων του άρθρου 46 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ., με ελάχιστη χρέωση ποσού ίσο με το μικρότερο μεταξύ των €20 και του 20% επί της αξίας της συναλλαγής ανά Αποδεχόμενο Μέτοχο), σύμφωνα με το Άρθρο 7 της κωδικοποιημένης απόφασης αρ. 1 (συνεδρίαση 223/28.01.2014) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Κ.Α.Τ., όπως ισχύει.

Σημειώνεται ότι από το καταβλητέο Προσφερόμενο Αντάλλαγμα στους Μετόχους που θα αποδεχτούν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση (στο εξής οι «Αποδεχόμενοι Μέτοχοι») θα αφαιρεθεί το ποσό που αναλογεί στο φόρο χρηματιστηριακών συναλλαγών, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε ποσοστό 0,10% και υπολογίζεται επί της αξίας της συναλλαγής για τη μεταβίβαση των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών στον Προτείνοντα, ο οποίος θα βαρύνει τους Αποδεχόμενους Μετόχους.

Κατά συνέπεια, οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι θα λάβουν το συνολικό ποσό του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος μειωμένου κατά i) το ποσό που προκύπτει από τα δικαιώματα υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ. που τους αναλογούν, και ii) το ποσό του προαναφερόμενου φόρου.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 3 του Νόμου, η Τράπεζα Eurobank A.E. έχει βεβαιώσει ότι ο Προτείνων διαθέτει τα απαραίτητα χρηματικά διαθέσιμα για την καταβολή του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος και των δικαιωμάτων εκκαθάρισης, που βαρύνουν τον Προτείνοντα υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ. Εντούτοις, η Τράπεζα Eurobank A.E. δεν παρέχει οποιαδήποτε εγγύηση, για την εκτέλεση των χρηματικών ή των λοιπών υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί από τον Προτείνοντα στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης.

8. ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Στις 15.05.2025, η Ελένη Κεπενού, ο Δημήτριος Κεπενός, ο Γεώργιος Κεπενός, καθώς και ο Προτείνων σύνηψαν εγγράφως τη Συμφωνία Μετόχων με την οποία, μεταξύ άλλων, συμφώνησαν να συντονισθούν μεταξύ τους, κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος ε’ του Νόμου, για τον από κοινού έλεγχο της Εταιρείας και τη μετέπειτα διαγραφή της από το Χ.Α. Ειδικότερα συμφωνήθηκε ότι ο Προτείνων θα υπέβαλλε τη Δημόσια Πρόταση κατά τις διατάξεις του Νόμου για το σύνολο των Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης και θα ασκούσε το Δικαίωμα Εξαγοράς του άρθρου 27 του Νόμου για τη μετέπειτα διαγραφή της από το Χ.Α. Η Ελένη Κεπενού, ο Δημήτριος Κεπενός, ο Γεώργιος Κεπενός, καθώς και ο Προτείνων δεσμεύθηκαν να ψηφίσουν υπέρ των οικείων θεμάτων στις Γενικές Συνελεύσεις της Εταιρείας.

Πέραν της Συμφωνίας Μετόχων, δεν υπάρχουν άλλες ειδικές συμφωνίες που αφορούν τη Δημόσια Πρόταση ή/και την άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από τις Μετοχές, τις οποίες ο Προτείνων ή τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα, έχουν συνάψει, κατά τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 11, παράγραφος 1, εδάφιο (ιζ) του Νόμου.

9. ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η Δημόσια Πρόταση είναι υποχρεωτική, όπως ορίζεται στο άρθρο 7 του Νόμου και δεν υπόκειται σε αίρεση.

10. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Η πραγματοποίηση της Δημόσιας Πρότασης προϋποθέτει την έγκριση του Πληροφοριακού Δελτίου από την Ε.Κ., το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των όρων της Δημόσιας Πρότασης. Η Περίοδος Αποδοχής, σύμφωνα με το άρθρο 18, παράγραφος 2 του Νόμου, θα ξεκινήσει από τη δημοσίευση του Πληροφοριακού Δελτίου μετά την έγκρισή του από την Ε.Κ.

Σημειώνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, δεδομένου ότι ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα κατέχουν ήδη Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 90% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ο Προτείνων:

1) Θα ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς (Squeeze Out), εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των τριών (3) μηνών από την λήξη της Περιόδου Αποδοχής σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου και την
Απόφαση 1/644/22.4.2013 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ. και θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν, σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα, όλων των Μετοχών των υπολοίπων μετόχων, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση, (στο εξής το «Δικαίωμα Εξαγοράς»)

2) Υποχρεούται σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου, να αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα στο εξής το «Δικαίωμα Εξόδου»). Ταυτόχρονα, με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων θα δημοσιοποιήσει και το Δικαίωμα Εξόδου των Μετόχων. Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης και κατόπιν της άσκησης του Δικαιώματος Εξαγοράς, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα, κατέχοντας το 100% συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας θα προσκαλέσουν Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των Μετοχών από το Χ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 17, παράγραφος 5 του Ν. 3371/2005, στην οποία ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα θα ψηφίσουν υπέρ αυτής της απόφασης.

11. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η Δημόσια Πρόταση απευθύνεται στους Μετόχους και μόνο σε πρόσωπα που είναι δυνατό να τους απευθυνθεί νόμιμα. Η υποβολή της Δημόσιας Πρότασης σε συγκεκριμένα άτομα που διαμένουν ή έχουν έδρα, έχουν την ιθαγένεια ή είναι πολίτες χωρών εκτός της Ελληνικής Δημοκρατίας ή σε αντιπρόσωπο, θεματοφύλακα ή εμπιστευματοδόχο τέτοιων προσώπων (οι «Αλλοδαποί Μέτοχοι») μπορεί να διενεργηθεί σύμφωνα με τους νόμους της οικείας χώρας, εκτός των χωρών όπου, σύμφωνα με τους οικείους νόμους, κανόνες ή κανονισμούς, η υποβολή, η διενέργεια ή η παρουσίαση της Δημόσιας Πρότασης ή η ταχυδρόμηση/διανομή αυτής της ανακοίνωσης, του Πληροφοριακού Δελτίου, της δήλωσης αποδοχής και οποιουδήποτε άλλου σχετικού εγγράφου ή εντύπου (από κοινού τα «Έγγραφα της Δημόσιας Πρότασης») απαγορεύεται ή συνιστά παραβίαση οποιασδήποτε εφαρμοστέας νομοθεσίας, κανόνα ή κανονισμού (από κοινού οι «Εξαιρούμενες Χώρες»).

Συγκεκριμένα, η Δημόσια Πρόταση δεν απευθύνεται, άμεσα ή έμμεσα, με ταχυδρομείο ή άλλα μέσα, προς ή στις Εξαιρούμενες Χώρες. Συνεπακόλουθα, αντίγραφα οποιουδήποτε Εγγράφου της Δημόσιας Πρότασης δεν πρόκειται και δεν πρέπει, άμεσα ή έμμεσα, να ταχυδρομηθούν, προωθηθούν, ή με οποιονδήποτε τρόπο αποσταλούν από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε σε ή από οποιαδήποτε από τις Εξαιρούμενες Χώρες. Κανένα πρόσωπο που λαμβάνει αντίγραφο οποιουδήποτε Εγγράφου της Δημόσιας Πρότασης στην επικράτεια οποιασδήποτε χώρας εκτός της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν μπορεί να θεωρήσει οποιοδήποτε τέτοιο έγγραφο ωσάν να ήταν πρόσκληση ή προσφορά προς αυτό, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε Έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης εάν, στην επικράτεια της οικείας χώρας, μια τέτοια πρόσκληση ή προσφορά δεν μπορεί να του υποβληθεί νομίμως ή ένα τέτοιο Έγγραφο της
Δημόσιας Πρότασης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί νομίμως χωρίς παράβαση οποιωνδήποτε νόμιμων προϋποθέσεων. Στις περιπτώσεις αυτές οποιοδήποτε Έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης αποστέλλεται για πληροφοριακούς σκοπούς μόνο.

Είναι ευθύνη των Αλλοδαπών Μετόχων που επιθυμούν να αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση να ενημερωθούν και να φροντίσουν για την πλήρη τήρηση των νόμων που ισχύουν στην επικράτεια των οικείων χωρών τους σε σχέση με τη Δημόσια Πρόταση. Αν Αλλοδαπός Μέτοχος δεν είναι σίγουρος για τη νομική θέση του, θα πρέπει να συμβουλευτεί τον επαγγελματία σύμβουλό του στην οικεία αλλοδαπή χώρα. Καθόσον επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ο Προτείνων και ο σύμβουλός του, η Τράπεζα Eurobank Α.Ε., αποποιούνται οποιαδήποτε ευθύνη για την παραβίαση των ανωτέρω απαγορεύσεων από οποιαδήποτε πρόσωπα.

Η παρούσα Ανακοίνωση δεν υποκαθιστά το σύνολο του κειμένου του Πληροφοριακού Δελτίου, στο οποίο θα πρέπει να ανατρέξει και το οποίο θα πρέπει να μελετήσει κάθε ενδιαφερόμενος

ΟΛΘ
-1.50%
32.80
ΑΣΤΑΚ
3.52%
7.64
ΞΥΛΠ
0.00%
0.00
ΜΠΕΛΑ
-1.86%
28.50
ΟΛΥΜΠ
1.31%
2.32
ΠΡΟΝΤΕΑ
7.63%
6.35
ΧΑΙΔΕ
10.69%
0.88
ΚΟΥΕΣ
-1.52%
7.14
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0.29%
1.70
ΜΥΤΙΛ
2.70%
45.72
ΑΤΡΑΣΤ
0.71%
8.54
ΚΡΙ
-2.67%
17.52
ΡΕΒΟΙΛ
-0.90%
1.65
ΠΛΑΘ
-0.26%
3.87
ΑΤΤ
-0.39%
0.77
ΦΛΕΞΟ
0.00%
7.80
CNLCAP
0.00%
0.00
ΒΙΟΚΑ
-1.08%
1.83
ΔΟΜΙΚ
-1.07%
1.86
ΑΚΡΙΤ
0.83%
0.97
AEM
0.38%
4.20
ΟΡΙΛΙΝΑ
-6.33%
0.77
ΣΠΙ
0.00%
0.53
CENER
0.54%
9.37
ΔΟΥΡΟ
0.00%
0.00
ΑΒΑΞ
-1.63%
1.99
ΜΠΤΚ
0.00%
0.00
ΕΛΤΟΝ
-2.26%
1.73
ΕΚΤΕΡ
0.48%
2.10
OPTIMA
1.21%
18.44
ΜΑΘΙΟ
-0.81%
0.62
EVRR
0.00%
0.00
ΣΑΡΑΝ
0.00%
0.00
ΑΛΦΑ
-1.85%
2.65
ΙΛΥΔΑ
-3.76%
2.56
ΕΤΕ
-1.42%
10.40
ΠΑΙΡ
3.08%
0.87
ΚΕΠΕΝ
9.09%
2.04
ΤΡΑΣΤΟΡ
0.00%
1.16
ΙΝΛΟΤ
-0.19%
1.06
ΓΕΒΚΑ
0.00%
1.49
ΕΛΧΑ
2.03%
2.27
ΕΛΠΕ
-1.30%
7.62
ΕΛΣΤΡ
0.00%
2.25
ΠΕΤΡΟ
-2.97%
9.16
ΛΑΝΑΚ
0.00%
0.90
ΛΕΒΠ
0.00%
0.22
ΕΥΔΑΠ
-1.70%
5.79
ΜΕΒΑ
0.00%
5.15
ΦΑΙΣ
-1.25%
3.56
ΣΑΤΟΚ
0.00%
0.00
ΚΕΚΡ
0.00%
1.20
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
0.15%
19.43
ΑΤΕΚ
0.00%
0.00
ΕΛΙΝ
0.00%
2.18
ΝΑΥΠ
-1.18%
0.67
ΣΑΡ
-4.00%
13.44
ΕΒΡΟΦ
-2.25%
1.96
ΕΛΛ
1.44%
14.10
ΔΡΟΜΕ
-1.25%
0.32
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0.00%
3.91
ΦΡΙΓΟ
3.57%
0.29
BOCHGR
-0.30%
6.62
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-2.59%
1.28
ΟΠΑΠ
-1.74%
20.30
ΒΙΟΤ
0.97%
0.21
ΠΡΕΜΙΑ
-0.61%
1.30
ΒΙΟΣΚ
0.58%
1.72
ΙΚΤΙΝ
-0.57%
0.35
ΜΠΡΙΚ
0.38%
2.67
ΑΛΜΥ
-1.19%
5.00
ΑΝΔΡΟ
-0.90%
6.64
ΑΒΕ
-0.86%
0.46
ΣΕΝΤΡ
1.57%
0.32
ΛΟΓΟΣ
0.00%
1.69
ΠΕΡΦ
-0.51%
5.86
ΙΝΛΙΦ
-0.79%
5.02
ΕΛΒΕ
0.00%
5.15
ΙΑΤΡ
0.28%
1.79
ΕΠΙΛΚ
0.00%
0.00
ΙΝΤΕΚ
-0.64%
6.25
ΙΝΤΕΤ
0.00%
1.26
ΑΤΤΙΚΑ
-0.91%
2.17
ΞΥΛΚ
0.44%
0.23
ΛΑΒΙ
-1.27%
0.78
ΣΠΥΡ
1.45%
0.14
ΜΟΝΤΑ
-1.97%
3.98
ΟΤΟΕΛ
1.86%
12.02
ΣΙΔΜΑ
0.00%
1.38
ΑΣΚΟ
0.00%
3.60
ΛΑΜΨΑ
0.00%
0.00
NOVAL
-2.33%
2.52
ΦΡΛΚ
-0.99%
4.00
ΕΥΑΠΣ
0.31%
3.24
ΝΑΚΑΣ
-1.99%
2.96
ΕΧΑΕ
-1.52%
5.82
DIMAND
-2.60%
8.24
ΠΛΑΚΡ
0.00%
0.00
ΤΖΚΑ
4.14%
1.39
ΔΑΑ
-0.40%
9.92
QLCO
-0.96%
5.90
ΜΙΓ
0.80%
3.77
ΚΤΗΛΑ
0.00%
2.16
ΒΟΣΥΣ
0.93%
2.16
ΠΡΔ
0.81%
0.25
ΔΕΗ
0.68%
13.40
ΙΝΤΚΑ
-1.92%
3.06
ΜΕΡΚΟ
1.65%
37.00
ΠΡΟΦ
-0.51%
5.85
ΚΥΡΙΟ
-2.70%
1.08
ΛΟΥΛΗ
2.30%
4.00
TITC
-2.05%
40.70
ΕΣΥΜΒ
-0.51%
1.18
ACAG
-1.07%
5.54
ΣΠΕΙΣ
-1.20%
6.56
ΑΡΑΙΓ
1.95%
12.54
ΚΑΡΕΛ
1.27%
318.00
ΑΔΜΗΕ
-0.17%
2.98
ΜΕΝΤΙ
-0.41%
2.43
ΟΤΕ
0.66%
16.81
ΛΕΒΚ
0.00%
0.00
ΥΑΛΚΟ
0.00%
0.00
ΒΙΟ
-0.86%
5.75
ΕΥΡΩΒ
-0.60%
2.64
ΑΑΑΚ
0.00%
0.00
ΜΟΥΖΚ
0.00%
0.00
AKTR
-0.56%
5.35
ΜΟΤΟ
-1.79%
2.75
ΕΕΕ
0.21%
47.00
EVR
0.30%
1.70
ΔΑΙΟΣ
-1.50%
3.94
ΜΟΗ
0.70%
23.08
ΜΙΝ
-0.21%
0.48
ΠΑΠ
-1.44%
2.74
ΛΑΜΔΑ
0.46%
6.54
ΟΛΠ
-0.43%
46.20
ΚΟΡΔΕ
0.00%
0.42
ΚΟΥΑΛ
-0.69%
1.15
ΠΕΙΡ
-0.10%
5.76