«Πρόθυμα πιστόλια» ήταν, κατά τον άλλοτε επικεφαλής της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή, οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες που δικάζονται για τις ψευδείς καταθέσεις τους περί εμπλοκής πολιτικών σε δωροδοκίες της φαρμακοβιομηχανίας.
Ο κ. Φρουζής κατέθεσε στην δίκη των Φιλίστορα Δεσταμπασίδη, πρώην στελέχους της Novartis και Μαρίας Μαραγγέλη, ιδιαιτέρας γραμματέως του μάρτυρα όταν βρισκόταν στο τιμόνι της φαρμακοβιομηχανίας, λέγοντας πως όσα κατέθεσαν στην τότε Εισαγγελίας Διαφθοράς δεν έχουν καμία δόση αλήθειας.
Τόνισε, μάλιστα, πως στην εταιρία «δεν υπήρχαν μαύρα ταμεία», ενώ χαρακτήρισε «φαντασιώσεις τα περί μεταφοράς χρημάτων με βαλίτσες στο Μαξίμου».
Όπως ανέφερε για όλη την υπόθεση των ψευδών καταθέσεων, «πρόκειται για ένα μυθιστόρημα γραμμένο από ένα κακό κειμενογράφο». Είπε, επίσης, πως εκτιμά ότι οι «επίμαχες καταθέσεις των Μάξιμου Σαράφη και Αικατερίνης Κελεση είναι προϊόν εκβιασμού πιθανότατα από ομάδα πιο ψηλά».
Ο κ. Φρουζής κατέθεσε πως ο ίδιος δέχθηκε μεγάλες πιέσεις στην τότε Εισαγγελία Διαφθοράς για να ψευδομαρτυρήσει σχετικά με δήθεν πληρωμές της Novartis σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
Ο πρώην επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Novartis, κατέθεσε για τον Δεσταμπασίδη ότι:«Είχε έρθει στην εταιρεία το 2009. Στα δύο τρία χρόνια που πέρασαν υπήρξαν υπόνοιες ότι καταστρατηγούσε τις διαδικασίες και ότι είχε ιδιαίτερες σχέσεις με άλλους προμηθευτές. Μετά απολύθηκε από την εταιρεία. Επαληθεύθηκα μετά την απόλυση του, γιατί κατέληξε να είναι απαίσιος και θλιβερός ψευδομάρτυρας».