Πρόεδρος ΕΥΑΘ: Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια νερού

Η ΕΥΑΘ έχει καταθέσει αίτημα για αύξηση 3% στα τιμολόγια, είπε ο πρόεδρος, Άγις Παπαδόπουλος. Tο 2026 η εγκατάσταση «έξυπνων» υδρομετρητών

Άγις Παπαδόπουλος © ΔΤ

Για «έξυπνους» μετρητές από το 2026 και αυξήσεις στα τιμολόγια νερού έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ3. Η ΕΥΑΘ έχει καταθέσει αίτημα για αύξηση 3% στα τιμολόγια, με στόχο –όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος– να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η χρηματοδότηση των μεγάλων υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και να υποστηριχθούν οι ανάγκες λειτουργίας του δικτύου.

Ο κος Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε ότι από το 2026 ξεκινά η εγκατάσταση «έξυπνων» υδρομετρητών σε όλο το δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει σε καταναλωτές και υπηρεσία να έχουν πραγματική εικόνα κατανάλωσης, μείωσης απωλειών και άμεσου εντοπισμού διαρροών, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή ψηφιακού μετασχηματισμού για την ΕΥΑΘ.

Σε έναν χρόνο ολοκληρώνεται η επέκταση του διυλιστηρίου

Η επέκταση του διυλιστηρίου, ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την επάρκεια και ποιότητα πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους, ενισχύοντας σημαντικά τη δυναμικότητα επεξεργασίας νερού.

Προαναγγέλθηκε επίσης η εκπόνηση προμελέτης για την εγκατάσταση συστημάτων αφαλάτωσης στη Χαλκιδική, με στόχο την ενίσχυση της υδροδότησης περιοχών που αντιμετωπίζουν εποχικές πιέσεις κατά τους θερινούς μήνες. Σε πέντε χρόνια ο Δήμος Θερμαϊκού στην ΕΥΑΘ.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι σε ορίζοντα πενταετίας ο Δήμος Θερμαϊκού αναμένεται να ενταχθεί πλήρως στο δίκτυο της ΕΥΑΘ, ένα βήμα που θα επιλύσει χρονίζοντα ζητήματα υδροδότησης και θα εξασφαλίσει ενιαία διαχείριση για την περιοχή.