Ο μπασκετμπολίστας που τον κέρδισε το κρασί

Ένας πρώην αθλητής μπάσκετ στην Πιπεριά Αριδαίας, ο Τάσος Θωμαΐδης, άφησε τα πανεπιστημιακά έδρανα για χάρη του κρασιού

Οινοποιείο © Pixabay

Ένας πρώην αθλητής άφησε το μπάσκετ και έκανε στροφή στο κρασί. Ο λόγος γίνεται για τον Τάσο Θωμαΐδη που υπήρξε αθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης, μέλος Εθνικών ομάδων, γυμναστής και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο (ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης – Τμήμα Καλαθοσφαίρισης). Σαν προπονητής έχει εκτελέσει καθήκοντα σε ομάδες Β´ και Γ’ Εθνικής, όπως ο Πιερικός, το Ασβεστοχώρι και ο Αιγινιακός.

Ειδικότερα, στην Πιπεριά Αριδαίας, ο Τάσος Θωμαΐδης άφησε τα πανεπιστημιακά έδρανα και τα μπασκετικά παρκέ που τίμησε για σαράντα ολόκληρα χρόνια, για να γίνει οινοποιός. Όπως είπε, προερχόμενος από αγροτική οικογένεια ο ίδιος, ήταν κάτι που το ήθελε από μικρό παιδί, οπότε ήταν μονόδρομος η ενασχόλησή του με το κρασί. Στη συνέχεια, μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις του στον γιο του Φώτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η οικογένεια του Τάσο Θωμαΐδημ ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, και, ερχόμενοι από την περιοχή του Πόζαρ Αριδαίας, απέκτησαν τα πρώτα τους αμπέλια, με 130 στρέμματα αμπελώνα, επτά ετικέτες μονοποικιλιακών και blend οίνων και παραγωγή 90.000 φιαλών ετησίως.

Στο οινοποιείο του που πρωτοστάτησε στην ανάδειξη της σπάνιας ελληνικής ποικιλίας Αμάσσι, παράγονται μοναδικά κρασιά από ποικιλίες Αμάσσι, Chardonnay, Gewutztraminer, Ξινόμαυρο, Merlot, Cabernet Sauvignon και Syrah, χάρις στο ιδιαίτερο και ευνοϊκό μικροκλίμα της περιοχής του Πόζαρ.

Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο, ενώ διαθέτει και παραδοσιακό πέτρινο αποστακτήριο.