Σημαντική άνοδο καταγράφει η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος, καθώς η ευρωπαϊκή συμφωνία για την πράσινη μετάβαση έχει οδηγήσει σε μείωση του ζωικού κεφαλαίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Φένιας Κλιάτση στην ΕΡΤ, το μοσχάρι έχει ξεπεράσει πλέον τα 16 ευρώ το κιλό, ενώ σε συνοικιακά κρεοπωλεία αγγίζει μέχρι και τα 17 ευρώ. Επαγγελματίες του κλάδου να εκφράζουν φόβους ότι δεν αποκλείεται να σκαρφαλώσει ακόμα περισσότερο μέσα στους επόμενους μήνες.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι καταναλωτές βλέπουν διαρκείς ανατιμήσεις μήνα με τον μήνα, με αποτέλεσμα να μειώνουν τις ποσότητες των τροφίμων που αγοράζουν. Ο φετινός χειμώνας μάλιστα αναμένεται ακόμα πιο δύσκολος από τον προηγούμενο, αφού επαγγελματίες του κλάδου της κτηνοτροφίας επισημαίνουν πως οι αυξήσεις τιμών μόλις ξεκίνησαν.
Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη οι πολίτες επιλέγουν μοσχαρίσιο κρέας από το Καπάνι όπου οι τιμές διαμορφώνονται στα δύο με πέντε ευρώ χαμηλότερα.