Μοσχάρι: Έφτασε έως 34,50 ευρώ στα σούπερ μάρκετ

«Ξέφυγε» για τα καλά  η τιμή του κρέατος  στο σούπερ μάρκετ. Από 15 έως 34,50ευρώ /κιλό το μοσχάρι στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Μοσχαρίσιο κρέας©pixabay

Ράλι 55% έχει σημειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια στην τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος, στην Ελλάδα, ενώ αυξήθηκε κατά 5,3% μέσα στον Οκτώβριο. Σύμφωνα με το Mega, το μοσχάρι πωλείται έως και 34,50€ το κιλό στα σούπερ μάρκετ.

«Ξέφυγε» για τα καλά  η τιμή του κρέατος  στο σούπερ μάρκετ

-Μοσχάρι: 15€ – 34,50€ /κιλό

-Κοτόπουλο: 4,50€ – 19,30€ /κιλό

-Χοιρινό: 5€ – 13,90€ /κιλό

-Αρνί:  13,60€ – 13,80€ /κιλό

-Κατσίκι:  από 14€ – 14,20€ /κιλό

*Παϊδάκια: έως 19€/κιλό.

Η τιμή παραγωγού έχει αυξηθεί στα 8,5-9 ευρώ το κιλό από 5,5-6 ευρώ το 2024, συμπαρασύροντας και τις τιμές στο ράφι. σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Στη λιανική η μέση τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος διαμορφώνεται στα 15-17 ευρώ το κιλό από 12-13 ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει το επόμενο διάστημα ακόμα και τα 20 ευρώ.

Ανατιμήσεις όμως καταγράφονται το τελευταίο διάστημα και στα υπόλοιπα κρέατα, όπως αρνί, κατσίκι και πρόβατα, λόγω της εξάπλωσης της ευλογιάς. Το πρόβειο κρέας πωλείται από τον παραγωγό στα 4,5 με 4,8 ευρώ το κιλό από 3,5 με 3,8 ευρώ που ήταν το προηγούμενο διάστημα. Αντίστοιχα, η τιμή παραγωγού για το αρνί διαμορφώνεται στα 9,5 ευρώ το κιλό από 7,5 ευρώ που ήταν πριν την έναρξη της νόσου.

Οι αυξήσεις αυτές αποτυπώνονται πλέον και στη λιανική. Σε κάποια κρεοπωλεία, τα πρόβεια παϊδάκια κοστίζουν από 10,5 έως 12,5 ευρώ το κιλό από 9-10 ευρώ το καλοκαίρι, ενώ στα αρνιά και τα κατσίκια οι τιμές αγγίζουν ακόμα και τα 16 ευρώ το κιλό, όταν πριν την έξαρση της ευλογιάς δεν ξεπερνούσαν τα 14 ευρώ.