Αυξημένες αναμένεται να είναι φέτος οι τιμές στα κρέατα για το τραπέζι των εορτών, καθώς σε αρκετές κατηγορίες καταγράφεται σημαντική άνοδος σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2024.
Την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η γαλοπούλα κόστιζε 11–13 €/κιλό στα κρεοπωλεία και 8,99 €/κιλό στη Βαρβάκειο.
Αρνί – Κατσίκι
– Δεκ. 2024: 12–16 €/κιλό στα κρεοπωλεία
– Βαρβάκειος: 10,90 €/κιλό
– Δεκ. 2025: 14–17 €/κιλό στα κρεοπωλεία
Χοιρινό
– Δεκ. 2024: 4–5,50 €/κιλό
– Δεκ. 2025: 5,98–6,50 €/κιλό
Κοτόπουλο ολόκληρο
– Δεκ. 2024: 3,50–5 €/κιλό
– Δεκ. 2025: 3,50–5,50 €/κιλό
Μοσχάρι
– Δεκ. 2024: 12–14,50 €/κιλό
– Δεκ. 2025: 15,90–19 €/κιλό
Οι ανατιμήσεις δεν περιορίζονται στα κρεοπωλεία, καθώς και στα σούπερ μάρκετ το κόστος του κρέατος παραμένει υψηλό:
-Μοσχάρι: 15–20,50 €/κιλό
-Φιλέτο νεαρού μοσχαριού Ολλανδίας: έως 34,50 €/κιλό
-Κοτόπουλο ολόκληρο: 2,99–7,30 €/κιλό
-Χοιρινό: 5–13,90 €/κιλό
-Αρνί: 13,60–13,80 €/κιλό
-Κατσίκι: 14–14,20 €/κιλό
-Παϊδάκια: έως 19 €/κιλό.