Την αύξηση των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της πόλης για το πρώτο τετράμηνο του 2025 ανακοίνωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, παρουσιάζοντας στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Αγγελούδης είπε πως οι διανυκτερεύσεις από επισκέπτες για τους μήνες Ιανουάριο- Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 3%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Παράλληλα, τόνισε πως φέτος η μέση τιμή των δωματίων αυξήθηκε, έως τώρα, κατά 3,2% . «Η πόλη διεκδικεί τη συλλογική της αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία», είπε ο δήμαρχος αναφερόμενος στην τουριστική πορεία της πόλης.
Επίσης, στάθηκε στην καταγραφή των στοιχείων από το Thessaloniki Convention Bureau, όπου το 2024 πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη πάνω από 727 διεθνή και πανελλήνια συνέδρια και ημερίδες, στα οποία συμμετείχαν 170.000 άτομα, αποδίδοντας έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Ο δήμαρχος προανήγγειλε πως το επόμενο διάστημα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη η υφυπουργός Τουρισμού της Γαλλίας, Nathalie Delattre, με την οποία συναντήθηκε πριν από λίγα 24ωρα στο Παρίσι, όπου δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα αύξησης των αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης με το Παρίσι, αλλά και η αεροπορική σύνδεση της πόλης με τη Μασσαλία και τη Νίκαια.
Τέλος, ο κ. Αγγελούδης στάθηκε στις επαφές του δήμου Θεσσαλονίκης με τον τουριστικό κολοσσό TUI, που σχεδιάζει να αυξήσει τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι από την επόμενη τουριστική σεζόν.