*** Στην Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει μια κρίσιμη εκκρεμότητα. Σε τι συνίσταται; Δεν έχουν αποφασίσει ακόμα πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η διαδικασία διεύρυνσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους. Με ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι, όπως όλα δείχνουν, είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα προς το ΠΑΣΟΚ.
*** Τι μαθαίνω; Ότι υπάρχουν περιπτώσεις ώριμες εδώ και καιρό, οι οποίες βρίσκονται στην αναμονή. Κάποιες φορές μάλιστα αδικαιολόγητα πολύ. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν – για ορισμένους από αυτούς – αντιρρήσεις από νυν στελέχη του Κινήματος, όμως:
*** α) Και πάλι ο χρόνος της ζύμωσης είναι πολύς, ενώ β) Για κάποιους από αυτούς δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα. Είναι όμως ακόμα στον θάλαμο αναμονής. Θα αναφέρω εδώ την περίπτωση του ναυάρχου Αποστολάκη, για παράδειγμα.
*** Αυτό που ξέρω είναι ότι έχει δώσει τα χέρια με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά ούτε αυτός έχει ανακοινωθεί ακόμα. Κι εύλογα αναρωτιέται κανείς: Τι ακριβώς περιμένουν στην Χαριλάου Τρικούπη; Έθεσα το ερώτημα προχθές σε μια καλή «πράσινη» πηγή μου, η οποία μου είπε τα εξής:
*** «Το πιο πιθανό είναι ότι ο πρόεδρος περιμένει πρώτα να κάνει τις ανακοινώσεις με τις δικές του προσχωρήσεις ο Τσίπρας, για να ματσάρει τις εντυπώσεις». Το ακούω, αν και έχω μάθει ότι σε αυτή την ζωή το καλύτερο απ’ όλα είναι να οδηγείς εσύ τις εξελίξεις και όχι οι εξελίξεις εσένα.
*** Και τώρα, νοερώς, θα σας πάω μερικές εκατοντάδες μέτρα δυτικότερα, στην Κουμουνδούρου. Εκεί απολαμβάνουν καταρχήν το γεγονός ότι οι τελευταίες μετρήσεις τους δείχνουν πέριξ του 2%, από 1% προ διμήνου. Και μπορεί να παραμένουν σταθερά κάτω από τον πήχη του 3%, όμως – όπως και να το κάνουμε – ένας άνεμος αισιοδοξίας πνέει στην πλατεία.
*** Κυρίως επειδή την ίδια ώρα χάνει η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, σε μια περίπτωση, η απώλεια αυτή είναι ισόποση της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός το οποίο μετρά διπλά για την Κουμουνδούρου. Για ευνόητους λόγους.
*** Επίσης, έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν ενεργά με την ιστορία της σύμπλευσης με την Νέα Αριστερά. Κι αυτή θα είναι η προτεραιότητα τους αμέσως μετά την ΔΕΘ. Θα κατέβουν μαζί στις εκλογές; Άγνωστο.
*** Η αλήθεια είναι ότι πολλές μεταξύ τους γωνίες έχουν λειανθεί, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές ακόμα. Εν κατακλείδι; Προσπάθεια θα γίνει. Για το αποτέλεσμα μην παίρνετε όρκο.
*** Για μια παρέλαση που όμοια της δεν θα έχουμε ξαναδεί ετοιμάζονται στο Πεντάγωνο. Ο λόγος αφορά σε εκείνη της 28ης Οκτωβρίου, στην Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό του «ΟΧΙ». Στο υπουργείο Άμυνας θέλουν να παρουσιάσουν όλα τα νέα αποκτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Και ετοιμάζονται αναλόγως.
*** Προς το παρόν, ιδιαίτερες λεπτομέρειες δεν βγαίνουν προς τα έξω, για να διατηρηθεί το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και του εντυπωσιασμού. Σας πάω στοίχημα όμως ότι σίγουρα θα δούμε (και) drones.
*** Και κάτι τελευταίο. Επιβεβαιώνεται από παντού ότι ο Άλεξ Πατέλης δεν θα πάει τελικά στη θέση του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Όπερ σημαίνει ότι θα επιλέξει την άλλη εναλλακτική, της ενεργοποίησης της εταιρίας συμβούλων «Patelis Macro».
*** Απ’ ό,τι μαθαίνω πάντως ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για ένα πράγμα είναι σίγουρος: Να μην παίρνει δουλειές για λογαριασμό του δημοσίου.
