Πέθανε ο εφοπλιστής Φίλιππος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος

Ο εκλιπών ήταν μέλος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας και αρκετές φορές εκπρόσωπός της στα διεθνή φόρα

Ο Φίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος © Youtube

Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, σε ηλικία 78 ετών, ο εφοπλιστής Φίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος, στο Παρίσι.

Ο εκλιπών ήταν μέλος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας και αρκετές φορές εκπρόσωπός της στα διεθνή φόρα. Διετέλεσε επί μακρόν ως διευθυντής της Embiricos Shipbrokers, ενήργησε ως πρόεδρος της BIMCO και ήταν για πολλά χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Intertanko.

Είχε σπουδάσει ναυτική αρχιτεκτονική και ναυτική μηχανική στο Durham University και κατείχε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οικονομία και Διοίκηση από το MIT.

Αφήνει πίσω τη σύζυγό του, Nitzia, τις κόρες του, Nitzia Logothetis και Adriana Embiricos-Coumoundouros και τα εγγόνια του.

googlenews
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!