Μητσοτάκης για μπλόκα αγροτών: Πιστεύω θα έχουμε εκτόνωση τις επόμενες ημέρες

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Τασούλα, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο επίκεντρο τα μπλόκα αγροτών

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο ©eurokinissi

Τα μπλόκα των αγροτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο, λέγοντας πως όσο δίκαια κι αν είναι τα αιτήματά τους, οι αγρότες οφείλουν να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κρατούν την κοινωνία δέσμια εν όψει των Χριστουγέννων.

«Τα μέτρα στήριξης που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση κινούνται στη σωστή κατεύθυνση – λαμβάνονται υπόψη κάποια δίκαια αιτήματα.  Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα έχουμε εκτόνωση κατάστασης. Ελπίζω ενόψει γιορτών σε θετική ανταπόκριση και ότι θα απομακρυνθούν από τα μπλόκα και να λάβουν υπόψη ότι δεν μπορούν θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική δραστηριότητα και να στερούν από τους πολίτες τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα χωριά τους., σχολίασε ο πρωθυπουργός για τα αγροτικά μπλόκα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε, εν συντομία,  τα μέτρα του Προϋπολογισμού ο οποίος ψηφίστηκε χθες τονίζοντας πως η κυβέρνηση πετυχαίνει πλεονάσματα χάρη στην ανάπτυξη και επιστρέφει μέρος αυτών στην κοινωνία. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα τα μπλόκα των αγροτών να λυθούν σύντομα λέγοντας πως όσο δίκαια κι αν είναι τα αιτήματά τους, οι αγρότες οφείλουν να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κρατούν την κοινωνία δέσμια εν όψει των Χριστουγέννων.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη από το βήμα της Βουλής για το στεγαστικό και τους αγρότες.

Τασούλας για αγροτικά μπλόκα: Νιώθω ότι οδηγείται σε πιο συναινετική εξέλιξη

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας υπογράμμισε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός επιβεβαιώνει τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας και τη συνέπεια ως προς τις δεσμεύσεις της. Όπως σημείωσε, αυτό επιβεβαιώθηκε και με την εκλογή του υπουργού Οικονομικών στο Eurogroup. Σχετικά με τα αγροτικά μπλόκα, δήλωσε: «Χωρίς να θέλω να κάνω τον προφήτη, νιώθω ότι οδηγείται σε πιο συναινετική εξέλιξη».

Τόνισε ακόμη ότι η Πολιτεία και η κοινωνία δείχνουν κατανόηση στα αιτήματα των αγροτών, επισημαίνοντας πως «όλα μπορούν να λυθούν εν πολλοίς όχι συγκρουσιακά αλλά με διαδικασίες διαλόγου. Άλλο να διαφωνούμε, άλλο να συγκρουόμαστε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αργότερα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, ενώ αύριο Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.