Απάντηση Χατζηδάκη στην προτροπή Ανδρουλάκη για εκλογές: “Καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται δεκτά”

«Εκλογές να τελειώνουμε, να φυσήξει αέρας αλλαγής, να μπει τέλος στην ατιμωρησία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

Κωστής Χατζηδάκης © EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ζητώντας, από το βήμα της Βουλής εκλογές. «Εκλογές να τελειώνουμε, να φυσήξει αέρας αλλαγής, να μπει τέλος στην ατιμωρησία. Η δημοκρατική διέξοδος για να έρθει αέρας δικαιοσύνης και Δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Αύριο βάση κανονισμού έπρεπε να συζητήσουμε για ένα παρακράτος επιθετικό προς τα δικαιώματα του πολίτη, ένα παρακράτος που έστησαν από την πρώτη μέρα που έγιναν κυβέρνηση στο Μαξίμου. Αντί να σεβαστούν τον κανονισμό γιατί καταθέσαμε 4 Μαρτίου το αίτημα για προ ημερησίας για το κράτος δικαίου, η οποία προβλέπει ρητά ότι πρέπει να συζητηθεί εντός μήνα» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Περιμέναμε αύριο να γίνει η συζήτηση και τελικά δεν γίνεται, προφανώς ο Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει χρόνο για να διαχειριστεί τον δημόσιο εκβιασμό που του κάνει ο πρώην αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού, θέλει χρόνο η διαχείριση του παρασκηνίου, η σκοτεινή διαπραγμάτευση. Θέλετε να παραβιάσετε τους θεσμούς και το ίδιο Κοινοβούλιο. Τι τα πυροδότησε όλα αυτά; H απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, μία ιστορική απόφαση που καταδίκασε αυτούς που μαζί με εσάς».

«Κάνατε κουρελόχαρτο τον κανονισμό»

«Κάνατε κουρελόχαρτο τον κανονισμό. Έρχεται ο πρόεδρος της βουλής και αντί να προστατεύσει το κοινοβούλιο και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. ακούσαμε τη δικαιολογία ότι δεν έγινε την προηγούμενη εβδομάδα γιατί έγινε συνέδριο. Στις 29 μέρες δεν μπορούσαν να βρουν μία μέρα αλλά η επιλογή τους ήταν η μέρα του συνεδρίου».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας για την υπόθεση των υποκλοπών τόνισε τα εξής: «Δύο μέρες πριν από αυτό το συνέδριο ο Ντίλιαν εκβίαζε τον Μητσοτάκη ως Νίξον της Ελλάδας. Ποιον κοροϊδεύετε; Έλεος. Δεν βρήκατε δύο λέξεις όλοι εσείς για να κατακεραυνώσετε τον Ντίλιαν για τον δημόσιο εκβιασμό. Κάνατε νομικές ενέργειες; Εκβιάζει όλο το Μέγαρο Μαξίμου, εκβιάζει το παρακράτος που στήσατε. Δεν έχετε το σθένος να πείτε την αλήθεια για να σώσετε ότι μπορείτε να σώσετε από αυτή την απίθανη παρακμή. Έχουμε μοτίβο. Εξεταστικές επιτροπές που λειτουργούν ως παρωδίες, αντί να καλείτε ζωντανούς, καλείτε νεκρούς, εξεταστικές όπου σύμφωνα με πρακτικά που διαβάσαμε και ακούσαμε να λένε υπόδικοι ότι δίναν οι βουλευτές της ΝΔ τις ερωτήσεις, πήγαιναν στην επιτροπή και μετά τους έπαιρναν οι πρωταγωνιστές του παρακράτους και τους έλεγαν συγχαρητήρια».

«Νομοθετικές παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής που καταστρατηγούν τη δημοκρατία, αλλαγές στη σύνθεση ανεξάρτητων αρχών μεταμεσονύκτια σε αγαστή συνεργασία με τον Βελόπουλο» συμπλήρωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει ως εξής: «Παίρνει απόφαση το ΣτΕ και ο Μητσοτάκης την αρνείται, εργαλειοποιείται το άρθρο 86 και λέτε σε εμάς ότι δεν σεβόμαστε τη δικαιοσύνη. Σεβασμός στη δικαιοσύνη είναι ότι εφαρμόζω τις αποφάσεις, δεν επιτίθεμαι σε δικαστές, δεν είναι σεβασμός στη Δικαιοσύνη να της δένετε τα χέρια χρησιμοποιώντας τα άρθρα 86».

Χατζηδάκης: Ζητάτε εκλογές και μου θυμίσατε το αρνί που ζητά να έρθει το Πάσχα

«Η κυβέρνησή μας έχει αποδεχθεί τις ευθύνες της. Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει από την αρχή, υπήρξαν παραιτήσεις. Επίσης έχει προχωρήσει η έρευνα από τον ίδιο τον Άρειο Πάγο. Με βάση την απόφασή έγινε δίκη στο Πλημμελειοδικείο. Και οι δύο αποφάσεις είναι σεβαστές» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. «Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη ανεμπόδιστη να να ολοκληρώσει την έρευνά της. Είμαι ο πρώτος που θέλω οι ένοχοι να τιμωρηθούν. Ενδιαφέρεστε από μικροκομματική πλευρά. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανεμπόδιστα και στο τέλος θα υπάρχουν αποφάσεις» πρόσθεσε.

Χατζηδάκης σε Ανδρουλάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σχετικά με το κράτος δικαίου είπε: «θα μιλήσουμε συνολικά για κρατος δικαίου. Έχουν γινει βηματα προς τα μπρος» επεσήμανε ακόμη. Όσον αφορά τη νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δήλωσε «είναι δυσάρεστη υπόθεση. Θα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά για να βγαλουμε συμπεράσματα ειδικά για τις ασυλίες με πρωτοβουλίες ΝΔ αλλαξε και το άρθρο 62 έτσι ώστε να προβλεπεται ότι είναι υποχρεωτικη η αρση ασυλιών».

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης άφησε και αιχμές για τον Γιώργο Λαμπράκη, κουμπάρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ρωτώντας τον εάν γνωρίζει για το βίντεο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλάκης: To πάθος για εξουσία σας κάνει να σιωπάτε, είστε πατριώτες της φακής

Απαντώντας του ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «ο κ. Χατζηδάκης μας είπε ότι δεν υπάρχει παρακράτος από τη στιγμή που έρχονται δικογραφίες στη Βουλή της ελληνικής και ευρωπαϊκής δικαιοσύνης. Είστε υπουργός στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, εδώ δεν είναι Αφρική. Στέλνει δικογραφίες που εσείς δεν επιτρέπετε σε δεύτερο χρόνο να ερευνήσουν τις ευθύνες σας. Το επόμενο βήμα είναι να μην τους επιτρέπετε να στέλνουν ούτε δικογραφίες; Τι είδους επιχείρημα είναι αυτό που ξεστομίσατε. Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για τα δικαιώματά σας. Εάν δεν ενδιαφέρεστε εσείς θα ενδιαφερθούμε εμείς; εμείς ενδιαφερόμαστε για τα δικαιώματα των υπουργών. Η επιστολή μου πήγε σε εσάς και εάν δεν ενδιαφέρει εσάς, ενδιαφέρει εμάς. Θέλω εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ αύριο το πρωί εάν σέβεστε τη δικαιοσύνη. Σε ποια άλλη χώρα έχει δικαιωθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δικαιωθεί από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας και ο πρωθυπουργός αρνείται εφαρμογή της απόφασης. Έπρεπε να είχατε κάνει μηνύσεις. Δεν μιλώ για εκβιασμούς, μιλώ για το προφανές που είναι η εξουσία και η προσπάθειά σας να μείνετε στην καρέκλα με κάθε τρόπο. Μιλώ για πρόσωπα που συμπεριφέρονται ως νάνοι στην ελληνική δημοκρατία και αντί να πούνε είμαστε σε ένα κόμμα και δεν επιτρέπουμε στον κάθε Δημητριάδη και Μητσοτάκη να κάνουν τέτοιες ενέργειες. Το πάθος για την εξουσία σας κάνει να σιωπάτε».

«Είναι μικροκομματική η τοποθέτησή μου για τους τέσσερις αρχηγούς; Είναι μικροκομματικό ότι ένας απόστρατος παγίδευσε τους αρχηγούς των Ε.Δ. Είστε πατριώτες της φακής. Μήπως αξίζει στον ελληνικό λαό να έχει πρωθυπουργό έναν όμηρο του κ. Ντίλιαν; Δεν μπορεί να μένει πρωθυπουργός ένα πρόσωπο που μένει σε ομηρία. Δεν μπορεί να τον εκβιάζουν δημοσίως και να μην απαντάτε. Λέτε ψέματα, ουδεποτε στο ΠΑΣΟΚ προτάθηκε να γίνει συζήτηση στις 27 Μαρτίου για το κράτος δικαίου. Ακόμα και να το κάνατε τότε, εγώ θα ήμουν εδώ γιαστί πάνω απ’ όλα είναι ο αγώνας μας. Μας είπαν να τους πούμε και μπράβο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έχουν κλέψει τίμιους αγρότες και κτηνοτρόφους, στέκεται η πλειοψηφία τους με μία υπόδικη ομάδα βουλευτών και μιλάει για συγγένειες, ξαδέρφια. Είστε κυβερνητική πλειοψηφία υποδίκων» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.