Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκίντεον Σάαρ, είχε σήμερα Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ήσασταν εδώ για μια πολύ σημαντική συνάντηση, επαναβεβαιώνοντας την αξία της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Επιτρέψτε μου, όμως, να τονίσω και πάλι τη σημασία που αποδίδουμε εγώ προσωπικά και η κυβέρνησή μου στη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ» τόνισε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Ισραηλινό υπουργό, αναφερόμενος στη συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τους ομολόγους του της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.
«Πρόκειται για μία εταιρική σχέση που πιστεύω ότι πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω με στόχο την ευρύτερη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και μια εταιρική σχέση που πιστεύω ότι μπορεί να έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία και για τις δύο χώρες μας. Και προσβλέπω να συζητήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες τομείς περαιτέρω συνεργασίας» πρόσθεσε.
Ο Σάαρ από την πλευρά του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας πως «πιστεύω ότι οι καιροί είναι γεμάτοι προκλήσεις και καταδεικνύουν τη σημασία της σχέσης μας. Και θεωρώ ότι στις σημερινές συζητήσεις ήμασταν πολύ πρακτικοί στο πώς να προχωρήσουμε προς τα εμπρός σε διάφορους τομείς».
Τα της ευρύτερης περιοχής μας στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τους ομολόγους του της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Κόμπου και του Ισραήλ Γκίντεον Σαάρ.
«Προωθούμε την ενίσχυση της συνεργασίας και των κοινών μας δράσεων στον τομέα του εμπορίου, της οικονομίας, της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της πολιτικής προστασίας και της κυβερνοασφάλειας», επισήμανε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και προσέθεσε: «Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε στη μεταξύ μας ενεργειακή συνεργασία και διασυνδεσιμότητα, η οποία αναγνωρίζεται και ενθαρρύνεται από το Διεθνές Δίκαιο».
Σημείωσε δε πως η παρουσία των δύο υπουργών στην Αθήνα επισφραγίζει τη βούληση «να εργαστούμε από κοινού για την εδραίωση τόσο της ίδιας της συνεργασίας μας, όσο και της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής».
«Η γεωγραφία είναι η μόνη σταθερά σε μια γεωπολιτική εξίσωση», επισήμανε. «Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ σχηματίζουν ένα νοητό τρίγωνο που συνδέει Ευρώπη, Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή» τόνισε ο υπουργός.