ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2025: Άνοιξαν οι αιτήσεις, οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Άνοιξαν οι αιτήσεις στην προκήρυξη 2ΓΒ/2025 του ΑΣΕΠ για τις 4.277 μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του Δημοσίου

ΑΣΕΠ@intime

Το πρωί της Δευτέρας άνοιξαν οι αιτήσεις στην προκήρυξη 2ΓΒ/2025 του ΑΣΕΠ, για τις 4.277 μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του Δημοσίου σε όλη την Ελλάδα. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων  λήγει την Τρίτη, 5 Αυγούστου 2025 και ώρα 14:00. Ωστόσο, υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις αιτήσεις που δημοσίευσε σε ΦΕΚ το ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, η 2ΓΒ/2025 προβλέπει την κάλυψη 4.277 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε δήμους, υπουργεία, ανεξάρτητες αρχές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά και μόνο οι επιτυχόντες, της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022.

Οι υποψήφιοι πριν προχωρήσουν στην αίτηση τους θα πρέπει να εξετάσουν προσεχτικά τόσο το ΦΕΚ της προκήρυξης, όσο και το ΦΕΚ με τις αλλαγές που δημοσίευσε το ΑΣΕΠ στο «παρά πέντε» της έναρξης των αιτήσεων.

Αναμένεται ότι αυτή είναι η τελευταία μεγάλη προκήρυξη για την «1η δεξαμενή επιτυχόντων» καθώς, από το τέλος του έτους, τη «σκυτάλη» στις προσλήψεις θα λάβουν οι επιτυχόντες του 2ου γραπτού διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Ως εκ τούτου οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην υποβολή της αίτησης γιατί είναι πιθανόν να μην έχουν δεύτερη ευκαιρία διορισμού στην περιοχή μόνιμης κατοικίας τους.

Οι υποψήφιοι επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΑΣΕΠ. Για την υποβολή της αίτησης είναι απαραίτητη η αγορά παραβόλου ύψους 3 ευρώ από την εφαρμογή ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο).