Ο Μασκ θέλει να καταργήσει το X στην Ευρώπη

O Μασκ συζητά την αφαίρεση της διαθεσιμότητας του Χ στην περιοχή ή τον αποκλεισμό της πρόσβασης των χρηστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Έλον Μασκ © EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Ο Έλον Μασκ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης του Χ (πρώην Twitter) στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο την είδηση που έδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Insider.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας συζητά την αφαίρεση της διαθεσιμότητας της εφαρμογής στην περιοχή ή τον αποκλεισμό της πρόσβασης των χρηστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε στο δημοσίευμα άτομο που γνωρίζει την εταιρεία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Insider, η πλατφόρμα πιθανότατα παραβιάζει την DSA καθώς πριν λίγες ημέρες η Κομισιόν προειδοποίησε τον Μασκ πως έχει ενδείξεις για διάδοση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης στο Χ σχετικά με τον πόλεμο στο Χαμάς -Ισραήλ.

Μάλιστα, εάν το X δεν συμμορφωθεί με τους κανονισμούς, η ΕΕ θα μπορούσε να επιβάλει σκληρές κυρώσεις: έως και 6% του παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρείας και αποκλεισμό από την ενιαία αγορά της ΕΕ.

 

https://twitter.com/EURACTIV/status/1714861195210150253