Η BNP Paribas SA ξεκίνησε την επαναγορά μετοχών που έχει προγραμματιστεί για το 2025, ύψους 1,08 δισ. ευρώ (1,2 δισ. δολάρια), όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.
Η γαλλική τράπεζα αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε το σχέδιο επαναγοράς, προσθέτοντας ότι «συνήφθη σύμβαση με πάροχο επενδυτικών υπηρεσιών που ενεργεί ανεξάρτητα, στον οποίο ανατέθηκε αμετάκλητη εντολή για την αγορά των μετοχών». Η περίοδος αγοράς ιδίων μετοχών αρχίζει σήμερα και θα λήξει το αργότερο στις 20 Ιουνίου.
Η BNP Paribas πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα την ετήσια γενική συνέλευσή της, όπου οι μέτοχοι επιβεβαίωσαν τον διευθύνοντα σύμβουλο Jean-Laurent Bonnafe για άλλη μια τριετή θητεία ως διευθυντής. Αυτό άνοιξε τον δρόμο για να γίνει ένας από τους μακροβιότερους διευθύνοντες συμβούλους τραπεζών στην Ευρώπη.
Οι μετοχές του γαλλικού δανειστή έχουν υπεραποδώσει έναντι του ευρύτερου κλάδου κατά τη διάρκεια της θητείας του Bonnafe, σχεδόν τριπλασιάζοντας την αξία τους από τότε που ανέλαβε στα τέλη του 2011.