Γ.Δ.
1477.22 +0,25%
ACAG
-0,63%
6.28
CENER
+0,60%
8.4
CNLCAP
+0,63%
8.05
DIMAND
-0,62%
9.61
OPTIMA
+1,63%
11.2
TITC
+3,65%
31.2
ΑΑΑΚ
0,00%
7
ΑΒΑΞ
-1,48%
1.46
ΑΒΕ
-1,06%
0.466
ΑΔΜΗΕ
-1,12%
2.2
ΑΚΡΙΤ
-3,68%
0.915
ΑΛΜΥ
-1,79%
2.75
ΑΛΦΑ
+0,43%
1.6275
ΑΝΔΡΟ
0,00%
6.88
ΑΡΑΙΓ
+0,31%
12.83
ΑΣΚΟ
+0,37%
2.69
ΑΣΤΑΚ
-1,64%
7.2
ΑΤΕΚ
0,00%
0.378
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.1
ΑΤΤ
0,00%
11.4
ΑΤΤΙΚΑ
-0,41%
2.43
ΒΑΡΝΗ
0,00%
0.24
ΒΙΟ
+0,83%
6.1
ΒΙΟΚΑ
+2,76%
2.61
ΒΙΟΣΚ
+5,90%
1.435
ΒΙΟΤ
-8,57%
0.256
ΒΙΣ
-10,00%
0.162
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.34
ΓΕΒΚΑ
+1,82%
1.68
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
+0,97%
16.74
ΔΑΑ
0,00%
8.3
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.78
ΔΕΗ
+3,62%
11.75
ΔΟΜΙΚ
-0,84%
4.74
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
-4,74%
0.342
ΕΒΡΟΦ
+1,81%
1.685
ΕΕΕ
+0,76%
31.66
ΕΚΤΕΡ
-1,34%
4.415
ΕΛΒΕ
0,00%
5.05
ΕΛΙΝ
-0,40%
2.46
ΕΛΛ
0,00%
14.35
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
+0,77%
2.62
ΕΛΠΕ
+1,38%
8.445
ΕΛΣΤΡ
+0,85%
2.36
ΕΛΤΟΝ
+0,78%
1.8
ΕΛΧΑ
+0,50%
2.03
ΕΝΤΕΡ
0,00%
7.84
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.14
ΕΠΣΙΛ
+0,33%
12.04
ΕΣΥΜΒ
+0,75%
1.34
ΕΤΕ
-0,74%
8.08
ΕΥΑΠΣ
+1,26%
3.22
ΕΥΔΑΠ
-0,35%
5.76
ΕΥΡΩΒ
+1,52%
2.065
ΕΧΑΕ
+3,10%
5.32
ΙΑΤΡ
-0,88%
1.685
ΙΚΤΙΝ
-2,38%
0.41
ΙΛΥΔΑ
+0,86%
1.765
ΙΝΚΑΤ
-0,19%
5.38
ΙΝΛΙΦ
+0,20%
5
ΙΝΛΟΤ
-0,17%
1.148
ΙΝΤΕΚ
-0,16%
6.19
ΙΝΤΕΡΚΟ
-5,78%
4.24
ΙΝΤΕΤ
+1,99%
1.28
ΙΝΤΚΑ
+0,27%
3.675
ΚΑΜΠ
0,00%
2.7
ΚΑΡΕΛ
0,00%
344
ΚΕΚΡ
+1,33%
1.52
ΚΕΠΕΝ
0,00%
2
ΚΛΜ
+0,31%
1.63
ΚΟΡΔΕ
-2,64%
0.516
ΚΟΥΑΛ
-1,27%
1.24
ΚΟΥΕΣ
+0,89%
5.69
ΚΡΕΚΑ
0,00%
0.28
ΚΡΙ
0,00%
10.6
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.84
ΚΥΡΙΟ
-1,79%
1.375
ΛΑΒΙ
-0,81%
0.853
ΛΑΜΔΑ
+1,58%
7.06
ΛΑΜΨΑ
0,00%
33.8
ΛΑΝΑΚ
0,00%
1.06
ΛΕΒΚ
+2,98%
0.346
ΛΕΒΠ
-9,84%
0.33
ΛΙΒΑΝ
0,00%
0.125
ΛΟΓΟΣ
-1,36%
1.45
ΛΟΥΛΗ
+1,15%
2.65
ΜΑΘΙΟ
-1,85%
1.06
ΜΕΒΑ
-0,77%
3.87
ΜΕΝΤΙ
+1,02%
2.96
ΜΕΡΚΟ
-4,66%
45
ΜΙΓ
0,00%
3.965
ΜΙΝ
-3,17%
0.61
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
-0,59%
27.08
ΜΟΝΤΑ
0,00%
3.34
ΜΟΤΟ
+0,33%
3.02
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.73
ΜΠΕΛΑ
-7,33%
27.8
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.37
ΜΠΡΙΚ
0,00%
1.97
ΜΠΤΚ
0,00%
0.47
ΜΥΤΙΛ
-0,15%
39
ΝΑΚΑΣ
+2,16%
2.84
ΝΑΥΠ
-1,62%
0.974
ΞΥΛΚ
+1,49%
0.272
ΞΥΛΚΔ
0,00%
0.0002
ΞΥΛΠ
+3,47%
0.358
ΞΥΛΠΔ
0,00%
0.0025
ΟΛΘ
+1,36%
22.4
ΟΛΠ
+0,20%
24.8
ΟΛΥΜΠ
-1,38%
2.86
ΟΠΑΠ
-0,26%
15.53
ΟΡΙΛΙΝΑ
+0,87%
0.926
ΟΤΕ
+1,40%
14.5
ΟΤΟΕΛ
+0,78%
12.84
ΠΑΙΡ
+3,40%
1.215
ΠΑΠ
-0,38%
2.61
ΠΕΙΡ
-0,24%
3.78
ΠΕΤΡΟ
+1,12%
9.04
ΠΛΑΘ
-0,12%
4
ΠΛΑΚΡ
0,00%
15.4
ΠΡΔ
0,00%
0.296
ΠΡΕΜΙΑ
-1,04%
1.146
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
7.8
ΠΡΟΦ
+0,63%
4.82
ΡΕΒΟΙΛ
+0,30%
1.7
ΣΑΡ
0,00%
11.6
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.047
ΣΕΝΤΡ
-0,54%
0.37
ΣΙΔΜΑ
-1,05%
1.885
ΣΠΕΙΣ
+1,76%
8.08
ΣΠΙ
-3,31%
0.702
ΣΠΥΡ
0,00%
0.19
ΤΕΝΕΡΓ
+1,84%
18.8
ΤΖΚΑ
-4,02%
1.55
ΤΡΑΣΤΟΡ
-3,36%
1.15
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0,23%
1.71
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.18
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
-1,23%
8
ΦΡΙΓΟ
-8,28%
0.266
ΦΡΛΚ
-1,67%
4.11
ΧΑΙΔΕ
+0,76%
0.66

Τα νέα πολυτελή ξενοδοχεία στα νησιά επενδύουν σε διάσημους chefs

Η γαστρονομία ενός τόπου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας που θέλει να αποκομίσει ο ταξιδιώτης από έναν προορισμό. Και αυτό το έχουν αντιληφθεί τα σύγχρονα ξενοδοχεία της χώρας, που δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις γαστρονομικές τους παροχές, επενδύοντας σε συνεργασίες με αναγνωρισμένους chefs και φιλοξενώντας γαστρονομικές εκδηλώσεις.

Έτσι, φέτος τα μενού των νέων ξενοδοχειακών αφίξεων θα υπογράφει μια σειρά από γνωστούς και καταξιωμένους chefs, μεταξύ των οποίων και βραβευμένοι με αστέρια Michelin.

Γαστρονομία στο επίκεντρο με πρωταγωνιστή το Matsuhisa

Η γαστρονομία πρωταγωνιστεί στο νέο Avant Mar της Grivalia Hospitality στην Πάρο, που υποδέχεται τον διάσημο σεφ Nobu Matsuhisa για πρώτη φορά. Το διεθνές brand Matsuhisa αναλαμβάνει το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου και υπόσχεται μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία, με Nobu-Style κουζίνα, που περιλαμβάνει γεύσεις από την Ιαπωνία με επιρροές από το Περού.

Η ελληνική κουζίνα κατέχει επίσης σημαντική θέση, με τον βραβευμένο executive chef Δημήτρη Κατσάνο να επιμελείται συνολικά το γαστρονομικό concept του Avant Mar. Δίπλα στο κύμα και με θέα το Αιγαίο, το all-day restaurant υπηρετεί τη γαστρονομική τάση του bistronomy.

Το ξενοδοχείο Avant Mar Paros © tensearchitecture.net/
Το ξενοδοχείο Avant Mar Paros © tensearchitecture.net/
Το ξενοδοχείο Avant Mar Paros © tensearchitecture.net/
Το ξενοδοχείο Avant Mar Paros © tensearchitecture.net/

Magma Resort Santorini: ένα γαστρονομικό ταξίδι με υπογραφή Michelin

Στο Magma Resort Santorini, μέλος της Unbound Collection by Hyatt, η διαμονή απογειώνεται στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, Magma by Spondi, που φέρει την υπογραφή του ομίλου Trastelis Group και του executive chef Arnaud Bignon, βραβευμένου με αστέρι Michelin. Το μενού αναδεικνύει τη γενναιοδωρία της κυκλαδίτικης γης και τα εποχιακά προϊόντα. Περιλαμβάνει signature dishes και άλλες εκλεκτές γαστρονομικές επιλογές, σε συνδυασμό πάντα με τα διάσημα κρασιά από την πλούσια αμπελοκαλλιέργεια του νησιού.

Το ξενοδοχείο Magma Resort Santorini © hyatt.com/
Το ξενοδοχείο Magma Resort Santorini © hyatt.com/
Το εστιατόριο Magma by Spondi στο ξενοδοχείο Magma Resort Santorini © hyatt.com
Το εστιατόριο Magma by Spondi στο ξενοδοχείο Magma Resort Santorini © hyatt.com

Το Katikies Mykonos υποδέχεται το Botrini’s Mykonos

O σεφ Έκτορας Μποτρίνι © botrinismykonos.com
O σεφ Έκτορας Μποτρίνι © botrinismykonos.com

Ο Όμιλος Katikies ανακοίνωσε τη γαστρονομική άφιξη του βραβευμένου με αστέρι Michelin αθηναϊκού ξενοδοχείου Botrini’s και στη Μύκονο. Πέρυσι είδαμε την ηχηρή συνεργασία μεταξύ του εμβληματικού Ξενοδοχειακού Ομίλου Katikies και του διάσημου Michelin-starred σεφ Έκτορα Μποτρίνι, που ανέλαβε τον ρόλο του executive chef όλων των εστιατορίων των ξενοδοχείων του ομίλου. Φέτος είναι η σειρά της Μυκόνου. Το πολυτελές Katikies Mykonos, λοιπόν, θα υποδεχθεί το ολοκαίνουριο Botrini’s Mykonos και πάνω από την παραλία του Αγίου Ιωάννη οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πιάτα του διάσημου Ελληνοϊταλού σεφ Έκτορα Μποτρίνι, συνοδευόμενα από εξαιρετικές ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού, υπό την επιμέλεια του Γιάννη Καρακάση MW (Master of Wine).

To Botrini's Mykonos στο Katikies Mykonos © katikies.com/
To Botrini’s Mykonos στο Katikies Mykonos © katikies.com/
To Botrini's Mykonos στο Katikies Mykonos © katikies.com/
To Botrini’s Mykonos στο Katikies Mykonos © katikies.com/

Συνεργασία με τον καταξιωμένο chef Σωτήρη Ευαγγέλου

Η MarBella Collection στην Κέρκυρα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον διάσημο και διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου. Η νέα συνεργασία με τη συλλογή MarBella Collection θα περιλαμβάνει τη δημιουργία και υπογραφή των νέων μενού στο γαστρονομικό εστιατόριο Apaggio του MarBella Nido και το fine dining εστιατόριο Pearl του MarBella Elix, με έμφαση στην καλή πρώτη ύλη. O Ευαγγέλου θα επιμεληθεί επίσης signature dishes σε όλα τα εστιατόρια της MarBella Collection και θα συμμετάσχει σε γαστρονομικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023.

Το εστιατόριο Apaggio στο ξενοδοχείο MarBella Nido στην Κέρκυρα © marbella.gr/el/marbella-nido/
Το εστιατόριο Apaggio στο ξενοδοχείο MarBella Nido στην Κέρκυρα © marbella.gr/el/marbella-nido/

Εν τω μεταξύ, για 3η χρονιά τα εστιατόρια των ξενοδοχείων της MarBella Collection θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση Greek Chefs Abroad, με γνωστούς Έλληνες σεφ του εξωτερικού να παρουσιάζουν τα πιάτα τους, με μια ιδιαίτερη θεματική «Γεύσεις από 5 Ηπείρους». Ο Έλληνας σεφ Νίκος Μολυβιάτης θα είναι ο πρώτος της σειράς, ξεκινώντας τον Ιούνιο. Πρώην επικεφαλής σεφ στο Kiln του Soho (που ανακηρύχθηκε καλύτερο εστιατόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018, ενώ βρισκόταν υπό την επίβλεψή του), ο Νίκος εργάζεται τώρα στον όμιλο Pachamama μαζί με τον John Skotidas, που συμμετείχε στο Greek Chefs Abroad το 2022.

Το εστιατόριο Pearl στο ξενοδοχείο MarBella Elix στην Κέρκυρα © marbella.gr/el/marbella-elix/
Το εστιατόριο Pearl στο ξενοδοχείο MarBella Elix στην Κέρκυρα © marbella.gr/el/marbella-elix/
Το εστιατόριο Pearl στο ξενοδοχείο MarBella Elix στην Κέρκυρα © marbella.gr/el/marbella-elix/
Το εστιατόριο Pearl στο ξενοδοχείο MarBella Elix στην Κέρκυρα © marbella.gr/el/marbella-elix/

Το Pere Ubu της Γλυφάδας στο Kalesma Mykonos 

Η περσινή άφιξη του ξενοδοχείου Kalesma Mykonos στο «νησί των ανέμων» συνοδεύτηκε από τη συνεργασία του με το γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο Pere Ubu, με την υπογραφή του σεφ Κώστα Τσίγκα. Το εστιατόριο, με ελληνική κουζίνα βασισμένη σε εποχιακά, τοπικά προϊόντα και βιολογικά συστατικά, εστιάζει στις πολύ καλές πρώτες ύλες, με μαγειρική η οποία δεν τις επηρεάζει δραματικά. Μάλιστα, το 80% των προϊόντων που χρησιμοποιούνται στο Pere Ubu Mykonos είναι κυκλαδίτικα.

Το Pere Ubu της Γλυφάδας στο Kalesma Mykonos © kalesmamykonos.com
Το Pere Ubu της Γλυφάδας στο Kalesma Mykonos © kalesmamykonos.com
Το Pere Ubu της Γλυφάδας στο Kalesma Mykonos © kalesmamykonos.com
Το Pere Ubu της Γλυφάδας στο Kalesma Mykonos © kalesmamykonos.com
Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!