Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,50% για τον Γενικό Δείκτη Τιμών

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στα 82,34 εκατ. ανέρχεται η αξία των συναλλαγών

Χρηματιστήριο Αθηνών, άνοδος © Eurokinissi / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία υπερβαίνει τα επίπεδα των 1.550 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.552,21 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 82,34 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,47%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,25%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (+3,13%), της Coca Cola HBC (+2,14%), της Τιτάν (+1,56%) και της Jumbo (+1,08%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΔΑΑ (-1,08%), της ΕΥΔΑΠ (-0,49%) και του ΟΠΑΠ (-0,42%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 4.909.312 και 1.884.158 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Eurobank με 11,75 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 9,55 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 56 μετοχές, 50 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Vidavo (+9,76%) και Ξυλεμπορία(π) (+9,76%). Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μπήτρος (-9,72%) και Αττικές Εκδόσεις (-9,50%).

Διαβάστε επίσης

Συνταξιοδότηση με χρέη στον ΕΦΚΑ: Αργοί ρυθμοί και ελάχιστες αιτήσεις

Vodafone: 1,3 δισ. επενδύσεις στη θητεία Μπρουμίδη

Τιμές ενέργειας: Τι σημαίνουν για τη Γερμανία οι δασμοί κατά της Κίνας