Ιταλία: Όριο ξένων μαθητών στις σχολικές τάξεις προανήγγειλε η Μελόνι

«Τα ιταλάκια δεν πρέπει να αισθάνονται μειονότητα μέσα στα σχολεία», δήλωσε. Ανακοίνωσε απαγόρευση μπούρκας και χιτζάμπ

Η Τζόρτζια Μελόνι © EPA/ANGELO CARCONI

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της πρόκειται σύντομα να εγκρίνει νέα μέτρα με τα οποία θα τεθεί ανώτατο όριο στον αριθμό ξένων μαθητών σε κάθε σχολική τάξη της χώρας.

Παράλληλα, όπως είχε ήδη ανακοινώσει ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα, πρόσθεσε ότι οι γονείς ξένων μαθητών με κακές σχολικές επιδόσεις θα υποχρεωθούν να μαθαίνουν ιταλικά, ενώ σε όλα τα σχολεία της Ιταλίας θα απαγορευθεί η χρήση μπούρκας και χιτζάμπ.

«Τα ιταλάκια δεν πρέπει να αισθάνονται μειονότητα μέσα στα σχολεία, δεν μπορούμε να το δεχτούμε», δήλωσε η Μελόνι μιλώντας στο φεστιβάλ νεολαίας του κόμματός της «Αδέλφια της Ιταλίας».