Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης πριν λίγη ώρα σε ηλικία 74 ετών, από σοβαρό έμφραγμα. Ο γνωστός δημοσιογράφος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό νοσοκομείο, έπειτα από καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του στο Κολωνάκι. Κατά τη διακομιδή του εφαρμόστηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.
Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Λαϊκού, οι γιατροί συνέχισαν τις προσπάθειες ανάνηψης, ωστόσο ο Γιώργος Παπαδάκης δεν κατάφερε να επανέλθει στη ζωή. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθιά συγκίνηση και σοκ σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς υπήρξε μία από τις πλέον αγαπημένες φυσιογνωμίες της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαϊκό
Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαϊκό, ο Γιώργος Παπαδάκης διακομίστηκε στο Νοσοκομείο μέσω ΕΚΑΒ, σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής στις 05:42μμ.
Συγκεκριμένα, το ΓΝΑ Λαϊκό αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Σήμερα, 04/01/26, ο γνωστός δημοσιογράφος Παπαδάκης Γεώργιος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» μέσω ΕΚΑΒ, σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής στις 05:42μμ.
Συγκεκριμένα, στις 17:15, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για παραλαβή του Γιώργου Παπαδακη από το Κολωνάκι. Έσπευσε μηχανή άμεσης απόκρισης στις 17.18 ενώ στις 17.22 έφτασε ασθενοφόρο. Ο ασθενής υποβλήθηκε άμεσα σε ΚΑΡΠΑ και στις 17.38 έφθασε στο ΤΕΠ του Λαϊκού.
Αμέσως ενεργοποιήθηκε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο επείγουσας αντιμετώπισης και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου προχώρησε σε παρατεταμένες και εντατικές προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), σύμφωνα με τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων επαγγελματιών υγείας, δεν κατέστη δυνατή η επαναφορά του ασθενούς και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 06:26μμ.
Η Διοίκηση και το προσωπικό του Λαϊκού Νοσοκομείου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος».
Ποιος ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης
Ο Γιώργος Παπαδάκης γεννήθηκε στο Χαλάνδρι στις 4 Φεβρουαρίου 1951 και είχε κρητική καταγωγή. Άφησε έντονο το αποτύπωμά του τόσο στην τηλεόραση όσο και στον έντυπο Τύπο. Η πρώτη του τηλεοπτική παρουσία πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του ’80 στην εκπομπή της ΕΡΤ «Τρεις στον αέρα», μαζί με τη Σεμίνα Διγενή και τον Νάσο Αθανασίου.
Από το 1992 έως το 2025 υπήρξε σταθερά παρών στην πρωινή ενημέρωση, παρουσιάζοντας αρχικά το «Καλημέρα Ελλάδα» έως το 2011, στη συνέχεια το «Πρωινό ΑΝΤ1» την περίοδο 2011–2015 και επιστρέφοντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως την ολοκλήρωση της πορείας του στις 4 Ιουλίου 2025. Η μακρόχρονη παρουσία του στην τηλεόραση και η ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε με το κοινό τον καθιέρωσαν ως μία από τις πιο εμβληματικές και αναγνωρίσιμες μορφές της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου μετά τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη
«Μόνο θλίψη προκαλεί η ξαφνική απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη. Ενός δημοσιογράφου που σφράγισε με τον δικό του τρόπο την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα για 30 χρόνια. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους πολλούς φίλους του» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο Γιώργος Παπαδάκης θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις επιδραστικότερες φωνές της ενημέρωσης και της ελληνικής τηλεόρασης. Αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές και άντεξε όσο κανένας στον χρόνο» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
«Από τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων που περίμενα να διαβάσει πριν πάω στο σχολείο, αρκετά χρόνια μετά, είχα και εγώ την ευκαιρία να είμαι καλεσμένος στο «Καλημέρα Ελλάδα». Θα του είμαι για πάντα ευγνώμων για τον χώρο και τον χρόνο που μου παραχώρησε για να εκθέσω τις απόψεις μου. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους» συνεχίζει ο ίδιος.
«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ τον Γιώργο Παπαδάκη. Έναν δημοσιογράφο που υπηρέτησε το λειτούργημά του με συνέπεια, δεοντολογία και σεβασμό στην αλήθεια» λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. «Η απώλεια του με αγγίζει βαθιά. Θα τον θυμάμαι για τη σεμνότητα και το ήθος του, για τον τρόπο που υπενθύμιζε ότι η ενημέρωση είναι σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Η απουσία του αφήνει ένα αισθητό κενό. Η μνήμη του όμως θα μείνει ως πρότυπο για όλους τους νέους δημοσιογράφους. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» καταλήγει.
«Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Η προσφορά του στην ενημέρωση και στη διαμόρφωση της ελληνικής τηλεόρασης υπήρξε τεράστια και καταλυτική. Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν άνθρωπος που άλλαξε την ενημέρωση στην Ελλάδα» επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. «Ο Γιώργος, σε στιγμές δύσκολες για την ενημέρωση και τη χώρα, στάθηκε δίκαιος και αμερόληπτος και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε όπως ακριβώς ήταν. Ο Γιώργος Παπαδάκης μεγάλωσε γενιές Ελλήνων τηλεθεατών με την καθημερινή του δουλειά. Ήταν κορυφαίος στη δουλειά του και μαχητής. Πολεμούσε κάθε μέρα. Είναι δύσκολο να είσαι για δεκαετίες κορυφαίος και ο Παπαδάκης το πέτυχε και τον εκτιμούσαν όλοι και το αναγνώριζαν και σαν επαγγελματία και σαν άνθρωπο» συνεχίζει.
«Αποφάσισε το καλοκαίρι του 2025 να σταματήσει την καθημερινή του παρουσία στην τηλεόραση μετά από προσφορά δεκαετιών. Ο κύκλος της προσφοράς του όμως δεν είχε κλείσει. Η πρωινή ζώνη φέτος είναι διαφορετική και πιο φτωχή χωρίς την παρουσία του Παπαδάκη. Γιώργο σε ευχαριστούμε που μας συντρόφεψες, μας ενημέρωσες, μας μεγάλωσες. Επίσης Γιώργο κάποιοι από εμάς σε ευχαριστούμε και για έναν επιπλέον λόγο. Που μας εμπιστεύτηκες στην πιο απαιτητική ενημερωτική ζώνη και αυτό μας καθιέρωσε στη δημόσια σφαίρα και την πολιτική ζωή. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συνοδοιπόρους του στη ζωή και τη δημοσιογραφία, στον Φοίβο, στον Αντώνη, στην Άννυ, σε όλα τα παιδιά της παραγωγής και τους συντελεστές» καταλήγει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η Νέα Αριστερά αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη, έναν δημοσιογράφο που σημάδεψε για δεκαετίες την πρωινή ενημέρωση στη χώρα μας. Με τη σταθερή, καθημερινή του παρουσία, διαμόρφωσε ένα αναγνωρίσιμο ύφος παρουσίασης τηλεοπτικών εκπομπών, ταυτίστηκε με το ενημερωτικό προφίλ του ANT1 και άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη δημόσια σφαίρα» αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.
«Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν υπήρξε απλώς παρουσιαστής μιας μακρόβιας εκπομπής· δημιούργησε δημοσιογραφική σχολή, ανέδειξε πρόσωπα και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της πρωινής ενημέρωσης όπως τη γνωρίσαμε. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα ελληνικά μέσα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συνεργάτες του» προσθέτει.
«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ απόψε τον φίλο μου, δημοσιογράφο, Γιώργο Παπαδάκη» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. «Σήμερα η Ελλάδα έχασε έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους της σύγχρονης δημοσιογραφίας και κατ´ επέκταση της ελληνικής τηλεόρασης, στην οποία υπήρξε πρωτοπόρος» σημείωσε ο ίδιος.
«Ο Γιώργος Παπαδάκης για πολλές δεκαετίες υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με συνέπεια, τόλμη, αίσθημα ευθύνης και κυρίως με επίκεντρο τον άνθρωπο. Πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, ήταν εκείνος που διαμόρφωσε ουσιαστικά την πρωινή ζώνη των τηλεοπτικών σταθμών και αποτέλεσε τον “πατέρα” πολλών νεότερων δημοσιογράφων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το τηλεοπτικό κοινό τον αγκάλιασε από τα πρώτα του βήματα και κέρδισε διαχρονικά την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων πολιτών. Από σήμερα η φράση “Καλημέρα Ελλάδα” θα ηχεί διαφορετικά στα αυτιά όλων μας» τόνισε ο [ρόεδρος της Βουλής εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του Γ. Παπαδάκη, στους οικείους του και στον ΑΝΤ1.