Στην αιφνίδια διακοπή της δραστηριότητάς της προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων To Your Door Α.Ε., η οποία διακινούσε τα προϊόντα με την εμπορική ονομασία Bofrost στην ελληνική αγορά.
Η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκε στον εφοπλιστή Νικόλα Λυκιαρδόπουλο, ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής Neda Maritime, με στόλο που σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αριθμεί 25 πλοία. Θυμίζουμε ότι δεν αποτελεί τη μοναδική του επένδυση στην ελληνική αγορά τροφίμων, καθ’ ότι έχει στην ιδιοκτησία του και την εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών Philosofish. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του powergame.gr, η εταιρεία ενημέρωσε σούπερ μάρκετ και συνεργάτες της για την απόφασή της να διακόψει την επιχειρηματική της δραστηριότητα, με επιστολή που έστειλε πριν από λίγες ημέρες.
Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιούνταν αρχικά στη διάθεση προϊόντων από «πόρτα σε πόρτα» στους εκάστοτε συνεργάτες της. Το τελευταίο διάστημα είχε επεκταθεί και στο λιανεμπόριο, διαθέτοντας προϊόντα της σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έλαβε την ανταπόκριση που θα περίμενε από κάποια εκ των μεγάλων σούπερ μάρκετ και με δεδομένο το άνοιγμα που είχε κάνει, υπολογίζοντας την ανάπτυξη της δραστηριότητάς της στο οργανωμένο λιανεμπόριο, οδηγήθηκε σε συνθήκες έντονης οικονομικής πίεσης, με αποτέλεσμα η διοίκηση να αποφασίσει να διακόψει πλήρως τη λειτουργία της.
Μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ με τις οποίες συνεργαζόταν ήταν ο Μασούτης, τα My market αλλά και ο Θανόπουλος.
Τι αναφέρει στην επιστολή που έστειλε προς τους συνεργάτες της
Στην επιστολή που έχει στη διάθεσή του το powergame.gr, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αξιότιμοι κύριοι, θα θέλαμε με την παρούσα να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία μας, Tο Your Door Ανώνυμη Εταιρεία, έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στη διακοπή της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Ως εκ τούτου, ήδη από σήμερα, η εταιρεία μας παύει να προμηθεύει προϊόντα και παύει κάθε εμπορική συνεργασία με τους συνεργάτες της, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησής σας. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση».
Η δεύτερη φορά που δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα
Να θυμίσουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα της Bofrost να δραστηριοποιηθεί στην ελληνική αγορά, καθώς η πρώτη φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν το 1993. To 2022 η εταιρεία αποφάσισε να επανέλθει μέσω της νεοσύστατης εταιρείας, To Your Door A.Ε, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Τα προϊόντα της παράγονται από τη γερμανική πολυεθνική Bofrost, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1966. Εκτός από την Ελλάδα, η παρουσία της εντοπίζεται σε αγορές όπως το Βέλγιο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Κροατία, το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, η Ελβετία, η Σλοβενία και η Ισπανία.
Σημειώνεται ότι ήδη η εταιρεία στην Ελλάδα προχώρησε και στο «κατέβασμα» της ιστοσελίδας της bofrost.gr. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό της αποτύπωμα, η εταιρεία είχε το 2024 τζίρο 1,63 εκατ. ευρώ και ζημίες 1,18 εκατ. ευρώ, από τζίρο 1,46 εκατ. ευρώ και ζημίες 1,17 εκατ. ευρώ. Στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, η εταιρεία είχε προχωρήσει σε επιμέρους οικονομικές ενισχύσεις ρευστότητας, προχωρώντας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 600 χιλιάδων ευρώ, η οποία εν τέλει δεν αποδείχτηκε επαρκής για να τη διατηρήσει σε λειτουργία. Στη διάρκεια του 2025 πραγματοποιήθηκε νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 150.000 ευρώ.
Η To Your Door λειτουργούσε στην Ελλάδα ως αντιπρόσωπος του εμπορικού σήματος της Bofrost, έχοντας ως βασικό της προμηθευτή την επί ιταλικού εδάφους Bofrost Italia SpA.
H δραστηριότητα της εν λόγω εταιρείας εντοπιζόταν στη διάθεση κατεψυγμένων γλυκών και έτοιμων γευμάτων, κρεάτων και πουλερικών, παγωτών, φρούτων, λαχανικών ειδών αρτοποιίας, αλιευμάτων και άλλων συναφών κατηγοριών στον κλάδο των τροφίμων.