Η Dai Nippon Printing (DNP) γνωστοποίησε την απόκτηση δικαιωμάτων ψήφου που ισοδυναμούν με το 74,58% των μετοχών της Austriacard, κατόπιν συμφωνίας με τον μεγαλομέτοχο Νικόλαο Λύκο.
Η μεταβίβαση προγραμματίζεται να οριστικοποιηθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2026, μέσω της διαδικασίας δημόσιας πρότασης εξαγοράς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Austriacard
Η AUSTRIACARD HOLDINGS AG (η «Εταιρία») ανακοινώνει, σύμφωνα με τα άρθρα 130 επ. του Αυστριακού Νόμου περί Χρηματιστηρίου («Börsegesetz 2018»), ότι η Εταιρία έλαβε στις 13.05.2026 γνωστοποίηση («Γνωστοποίηση») από την εταιρεία Dai Nippon Printing Co., Ltd, Τόκυο, Ιαπωνία («DNP»), σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή της DNP σε δικαιώματα ψήφου μέσω χρηματοπιστωτικών/άλλων μέσων της Εταιρίας ανήλθε σε 27.114.422 δικαιώματα ψήφου που αντιπροσωπεύουν το 74,58% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.
Σύμφωνα με τη Γνωστοποίηση της DNP, στις 13 Μαΐου 2026 ο Νικόλαος Λύκος ως πωλητής και η Dai Nippon Printing Co., Ltd. ως αγοραστής συμφώνησαν ανέκκλητη δέσμευση σχετικά με το 74,58% των μετοχών της AUSTRIACARD HOLDINGS AG, η οποία έχει διάρκεια 10 μηνών.
Σύμφωνα με τη Γνωστοποίηση, η DNP προς το παρόν αναμένει ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής και η μεταβίβαση των μετοχών θα πραγματοποιηθούν στο Γ’ Τρίμηνο 2026, στο πλαίσιο και υπό τους όρους της δημόσιας πρότασης εξαγοράς. Σημειώνεται περαιτέρω ότι σύμφωνα με τη Γνωστοποίηση, η DNP δεν ελέγχεται από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και δεν ελέγχει οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση ή επιχειρήσεις που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στην Εταιρία.
