Γ.Δ.
1392.62 +0,84%
ACAG
-0,16%
6.36
CENER
+5,19%
7.3
CNLCAP
-0,74%
6.7
DIMAND
-0,72%
9.64
OPTIMA
-0,30%
9.97
TITC
+0,38%
26.5
ΑΑΑΚ
+0,73%
6.9
ΑΒΑΞ
+3,74%
1.442
ΑΒΕ
-1,65%
0.477
ΑΔΜΗΕ
+1,37%
2.22
ΑΚΡΙΤ
-4,97%
0.86
ΑΛΜΥ
+1,17%
2.6
ΑΛΦΑ
+1,16%
1.568
ΑΝΔΡΟ
-1,17%
6.74
ΑΡΑΙΓ
+0,09%
11.78
ΑΣΚΟ
-1,53%
2.58
ΑΣΤΑΚ
+3,02%
7.5
ΑΤΕΚ
0,00%
0.378
ΑΤΡΑΣΤ
+0,54%
7.48
ΑΤΤ
+0,92%
11
ΑΤΤΙΚΑ
0,00%
2.28
ΒΑΡΝΗ
0,00%
0.24
ΒΙΟ
+4,88%
5.59
ΒΙΟΚΑ
+5,79%
2.74
ΒΙΟΣΚ
+1,30%
1.17
ΒΙΟΤ
0,00%
0.274
ΒΙΣ
0,00%
0.178
ΒΟΣΥΣ
+3,33%
2.48
ΓΕΒΚΑ
+6,03%
1.67
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
+1,12%
16.24
ΔΑΑ
-0,49%
8.18
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.58
ΔΕΗ
+1,28%
11.05
ΔΟΜΙΚ
+0,98%
4.64
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
0,00%
0.34
ΕΒΡΟΦ
+5,16%
1.63
ΕΕΕ
+0,42%
28.42
ΕΚΤΕΡ
+3,99%
4.17
ΕΛΒΕ
0,00%
4.88
ΕΛΙΝ
+1,71%
2.38
ΕΛΛ
+0,35%
14.45
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
+0,60%
2.535
ΕΛΠΕ
+0,12%
8.2
ΕΛΣΤΡ
+0,84%
2.41
ΕΛΤΟΝ
+0,22%
1.864
ΕΛΧΑ
+3,83%
1.9
ΕΝΤΕΡ
0,00%
7.85
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.13
ΕΠΣΙΛ
-1,37%
9.38
ΕΣΥΜΒ
+1,66%
1.225
ΕΤΕ
+0,28%
7.094
ΕΥΑΠΣ
-0,63%
3.18
ΕΥΔΑΠ
+1,97%
5.69
ΕΥΡΩΒ
+0,19%
1.834
ΕΧΑΕ
+1,21%
5.02
ΙΑΤΡ
+6,65%
1.685
ΙΚΤΙΝ
0,00%
0.44
ΙΛΥΔΑ
+5,30%
1.59
ΙΝΚΑΤ
+2,42%
5.08
ΙΝΛΙΦ
+1,07%
4.74
ΙΝΛΟΤ
+0,74%
1.088
ΙΝΤΕΚ
+1,48%
6.19
ΙΝΤΕΡΚΟ
0,00%
4.4
ΙΝΤΕΤ
+0,42%
1.205
ΙΝΤΚΑ
+3,68%
3.38
ΚΑΜΠ
+9,76%
2.7
ΚΑΡΕΛ
0,00%
348
ΚΕΚΡ
+0,63%
1.59
ΚΕΠΕΝ
0,00%
1.92
ΚΛΜ
-0,33%
1.53
ΚΟΡΔΕ
+1,93%
0.528
ΚΟΥΑΛ
+7,30%
1.352
ΚΟΥΕΣ
+1,73%
5.3
ΚΡΕΚΑ
0,00%
0.28
ΚΡΙ
-2,18%
11.2
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.8
ΚΥΡΙΟ
+2,15%
1.425
ΛΑΒΙ
+0,86%
0.817
ΛΑΜΔΑ
+4,39%
6.9
ΛΑΜΨΑ
+1,89%
32.4
ΛΑΝΑΚ
+3,09%
1
ΛΕΒΚ
0,00%
0.35
ΛΕΒΠ
0,00%
0.368
ΛΙΒΑΝ
0,00%
0.125
ΛΟΓΟΣ
+1,46%
1.39
ΛΟΥΛΗ
+0,75%
2.69
ΜΑΘΙΟ
-1,83%
1.07
ΜΕΒΑ
+0,79%
3.84
ΜΕΝΤΙ
-3,06%
2.85
ΜΕΡΚΟ
0,00%
47
ΜΙΓ
+1,03%
3.91
ΜΙΝ
-4,20%
0.57
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
-1,23%
25.8
ΜΟΝΤΑ
-1,61%
3.05
ΜΟΤΟ
+2,60%
2.96
ΜΟΥΖΚ
-0,67%
0.745
ΜΠΕΛΑ
+2,87%
27.26
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.33
ΜΠΡΙΚ
+1,56%
1.95
ΜΠΤΚ
0,00%
0.5
ΜΥΤΙΛ
+1,15%
37.04
ΝΑΚΑΣ
0,00%
2.72
ΝΑΥΠ
+0,42%
0.964
ΞΥΛΚ
+3,86%
0.296
ΞΥΛΚΔ
0,00%
0.0002
ΞΥΛΠ
+3,14%
0.328
ΞΥΛΠΔ
0,00%
0.0025
ΟΛΘ
+1,32%
23
ΟΛΠ
+2,30%
24.5
ΟΛΥΜΠ
-0,75%
2.63
ΟΠΑΠ
+1,73%
16.43
ΟΡΙΛΙΝΑ
-1,15%
0.86
ΟΤΕ
-1,22%
13.81
ΟΤΟΕΛ
+0,74%
13.56
ΠΑΙΡ
-1,21%
1.225
ΠΑΠ
-0,38%
2.59
ΠΕΙΡ
+0,61%
3.78
ΠΕΤΡΟ
-1,19%
8.3
ΠΛΑΘ
+0,25%
3.94
ΠΛΑΚΡ
-2,60%
15
ΠΡΔ
0,00%
0.292
ΠΡΕΜΙΑ
+0,71%
1.138
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
7.35
ΠΡΟΦ
+8,17%
4.37
ΡΕΒΟΙΛ
+1,97%
1.55
ΣΑΡ
+1,05%
11.5
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.047
ΣΕΝΤΡ
+2,77%
0.371
ΣΙΔΜΑ
+2,46%
2.08
ΣΠΕΙΣ
+1,63%
7.46
ΣΠΙ
+5,85%
0.76
ΣΠΥΡ
0,00%
0.19
ΤΕΝΕΡΓ
+0,84%
18
ΤΖΚΑ
-1,24%
1.59
ΤΡΑΣΤΟΡ
-0,89%
1.12
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
+3,10%
1.73
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.18
ΦΙΕΡ
-6,23%
0.346
ΦΛΕΞΟ
+0,63%
8
ΦΡΙΓΟ
0,00%
0.28
ΦΡΛΚ
+2,26%
4.08
ΧΑΙΔΕ
0,00%
0.655

ΕΛΟΠΥ: Στηρίζει τη γαστρονομία και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στήριξε για 2η φορά έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της γαστρονομίας, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022, τα οποία διοργανώθηκαν από το Αθηνόραμα, την Τρίτη 7 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΟΠΥ, το θέμα της φετινής τελετής απονομής των βραβείων ήταν «Planet Fish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα» και στόχο είχε να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της υπεραλίευσης, καθώς ήδη το 33% των ψαριών παγκοσμίως υπεραλιεύεται και ένα επιπλέον 58% βρίσκεται στα πρόθυρα της υπεραλίευσης. Η ΕΛΟΠΥ, που έχει σαν κύριο μέλημα την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας μέσω της βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καταξιωμένων chefs που θέλουν πάντα να επιλέγουν τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Το μενού της βραδιάς δημιούργησε ο πολυβραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, με την πολύτιμη συμβολή του executive chef του ξενοδοχείου Makedonia Palace, Σωτήρη Ευαγγέλου. Το μενού βασίστηκε σε προϊόντα βιώσιμης αλιείας με οικολογική ευαισθησία και εκλεπτυσμένες θαλασσινές γεύσεις. Δύο από τα πιάτα του μενού δημιουργήθηκαν με λαβράκι και κρανιό από τις εταιρείες-μέλη της ΕΛΟΠΥ: Σούπα από μικρά πετρόψαρα, μελάνι σουπιάς, λαβράκι, μαύρο σκόρδο και Κρανιός με μους ξινού τραχανά και αφρό αβγολέμονου.

Πιάτο στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022
Πιάτο στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022 © ΕΛΟΠΥ

Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησαν στην τελετή απονομής ο Πρόεδρος του ΔΣ, Απόστολος Τουραλιάς, και η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Ισμήνη Μπογδάνου. Κατά τον χαιρετισμό της η Ισμήνη Μπογδάνου δήλωσε: «Το θέμα της αποψινής βραδιάς, η βιώσιμη αλιεία χωρίς οικολογικό αποτύπωμα, είναι κι ένας από τους βασικούς στόχους του κλάδου μας: να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τις θάλασσές μας, το σπίτι όπου μεγαλώνουν τα ψάρια μας. Η υδατοκαλλιέργεια είναι η πλέον βιώσιμη λύση στο μεγάλο πρόβλημα της υπεραλίευσης, με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Σήμερα, εδώ, γιορτάζουμε τη γεύση και τιμούμε τα εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά στο γαστρονομικό χάρτη της χώρας μας, επιλέγοντας τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει η ελληνική γη και η ελληνική θάλασσα.»

Η παρουσία της ΕΛΟΠΥ σε έναν θεσμό που αντιπροσωπεύει και επιβραβεύει τους επαγγελματίες σεφ, οι οποίοι λαμβάνουν την τελική απόφαση για τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσουν στην κουζίνα τους, είναι πολύ σημαντική και έχει στόχο την περαιτέρω ενημέρωση τους για τα οφέλη του ψαριού ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους προς τον κλάδο και τη συνειδητή επιλογή των προϊόντων του.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!