ΔΕΗ: Νέα επέκταση στην Ευρώπη με επενδύσεις 24 δισ. για EBITDA 4,6 δισ. το 2030

Η ΑΜΚ 4 δισ., με συμμετοχή του Δημοσίου, συμβάλλει στη χρηματοδότηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΔΕΗ. Μπαίνει και η CVC με ποσό μέχρι 1,2 δισ. Τα σχέδια σε Κεντρική, Ανατολική Ευρώπη

Γιώργος Στάσσης, CEO ΔΕΗ © ΔΤ

Το νέο στρατηγικό πλάνο του Ομίλου ΔΕΗ για την περίοδο 2026-2030 αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα, με συνολικές επενδύσεις ύψους 24 δισ. ευρώ και στόχο την επίτευξη EBITDA 4,6 δισ. ευρώ έως το 2030.

Το σχέδιο συνοδεύεται από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 δισ. ευρώ, και αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου η ζήτηση ενέργειας αυξάνεται σημαντικά.

Η ΔΕΗ επιδιώκει να αναβαθμίσει τη θέση της και να ενταχθεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες, αξιοποιώντας τρεις βασικούς πυλώνες ανάπτυξης: την ταχεία ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ευέλικτης παραγωγής, τη γεωγραφική επέκταση σε νέες αγορές και την είσοδο στον τομέα των Data Centers.

Είσοδος σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης

Η περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης αντιμετωπίζει ενεργειακή στενότητα λόγω αυξημένης ζήτησης, παροπλισμού μονάδων ορυκτών καυσίμων και περιορισμένων διασυνδέσεων, γεγονός που δημιουργεί σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στις ΑΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ αξιοποιεί τη μοναδική της θέση ως ένας από τους λίγους παίκτες που μπορούν να υλοποιήσουν μεγάλης κλίμακας έργα ΑΠΕ στην περιοχή. Παράλληλα, επενδύει δυναμικά στην ανάπτυξη Data Centers, τα οποία αποτελούν νέο στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης και cloud. Ειδικότερα, σχεδιάζεται η δημιουργία μεγάλου Data Center ισχύος 300 MW στη Δυτική Μακεδονία, με δυνατότητα επέκτασης έως 1.000 MW, σε συνεργασία με διεθνείς τεχνολογικούς ομίλους.

Το νέο πλάνο βασίζεται σε μια ισχυρή αφετηρία, καθώς η ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει έναν βαθύ μετασχηματισμό τα τελευταία έξι χρόνια. Από το 2019, η εταιρεία εξελίχθηκε σε έναν σύγχρονο, καθετοποιημένο ενεργειακό και τεχνολογικό όμιλο με παρουσία σε πολλές χώρες και με 8,6 εκατομμύρια πελάτες.

Η στρατηγική της περιλαμβάνει πλήρη απολιγνιτοποίηση έως το 2026, ενίσχυση των δικτύων διανομής και διατήρηση του πελάτη στο επίκεντρο. Παράλληλα, έχει επεκταθεί πέρα από την ενέργεια σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση, τα φωτοβολταϊκά, οι αντλίες θερμότητας, οι τηλεπικοινωνίες και το λιανεμπόριο τεχνολογίας.

Η γεωγραφική επέκταση αποτελεί βασικό στοιχείο του σχεδίου, με στόχο τον διπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος στα 24,3 GW έως το 2030. Στην Ελλάδα προβλέπεται σημαντική αύξηση ισχύος παρά την απολιγνιτοποίηση, ενώ στη Ρουμανία η ισχύς θα τριπλασιαστεί.

Νέες αγορές σε Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία

Παράλληλα, η εταιρεία ενισχύει την παρουσία της σε Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κροατία και εισέρχεται σε νέες αγορές όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία. Μέχρι το 2030, σχεδόν το μισό της παραγωγικής ισχύος θα βρίσκεται εκτός Ελλάδας, με ένα διαφοροποιημένο ενεργειακό μείγμα που περιλαμβάνει ΑΠΕ, φυσικό αέριο και αποθήκευση.

Το σχέδιο ενσωματώνει και τη γεωστρατηγική διάσταση της ενέργειας, καθώς η Ευρώπη επιδιώκει ενεργειακή ανεξαρτησία και μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα. Οι πρόσφατες κρίσεις ανέδειξαν την ανάγκη για εγχώρια παραγωγή ενέργειας και ενίσχυση της ανθεκτικότητας του συστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΕΗ φιλοδοξεί να διαδραματίσει ρόλο περιφερειακού πυλώνα σταθερότητας.

Οικονομικά, το νέο πλάνο προβλέπει σημαντική αύξηση της κερδοφορίας, με τα καθαρά κέρδη να υπερτριπλασιάζονται έως το 2030 και τα μερίσματα να αυξάνονται σημαντικά. Η χρηματοδότηση των επενδύσεων θα προέλθει κυρίως από λειτουργικές ταμειακές ροές, δανεισμό και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η τελευταία θα ενισχύσει τον ισολογισμό και θα επιτρέψει την αξιοποίηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.

Τέλος, η ΔΕΗ διατηρεί τον ρόλο της ως βασικός εθνικός επενδυτής, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω επενδύσεων, δημιουργίας θέσεων εργασίας και στήριξης των καταναλωτών με ανταγωνιστικές τιμές.

Με το νέο στρατηγικό πλάνο, ενισχύει τη θέση της όχι μόνο ως ενεργειακός ηγέτης στην Ελλάδα, αλλά και ως σημαντικός παράγοντας σταθερότητας και ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ), ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αντλήσει κεφάλαια μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά περίπου 4 δισ. ευρώ με τη διαδικασία βιβλίου προσφορών για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των εκδοθησομένων μετοχών (οι «Νέες Μετοχές»), με σκοπό τη χρηματοδότηση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου 2030 του Ομίλου ΔΕΗ (το «Στρατηγικό Σχέδιο»).

Oι Νέες Μετοχές προτείνεται να διατεθούν με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα (η «Δημόσια Προσφορά») και ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές εκτός Ελλάδος (η «Διεθνής Προσφορά», και από κοινού με τη Δημόσια Προσφορά η «Συνδυασμένη Προσφορά»). Ήδη το υπουργείο Οικονομικών και η CVC Capital Partners, οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της ΔΕΗ, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην αύξηση. Μάλιστα η διοίκηση της CVC άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του ποσοστού που κατέχει στην επιχείρηση και σήμερα κινείται κοντά στο 15%. Αν συμμετάσχει με το σύνολο του ποσού που ανακοίνωσε πως προτίθεται να καταβάλλει, τότε το ποσοστό του θα αυξηθεί γύρω στο 20%.

Η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου προτείνεται να γίνει με αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης (fully marketed offering), ωστόσο, προβλέπεται ένας μηχανισμός κατά προτεραιότητα κατανομής για τη διάθεση των Νέων Μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους της Εταιρείας που θα συμμετάσχουν στη Συνδυασμένη Προσφορά.

Ειδικότερα, η κατά προτεραιότητα κατανομή στη Δημόσια Προσφορά προτείνεται να μην υπερβαίνει το ποσοστό συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας (βάσει των ηλεκτρονικών αρχείων της ΕΛ.Κ.Α.Τ. Α.Ε.), κατά την ημερομηνία καταγραφής (record date) που θα προσδιοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, ούτως ώστε, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι εν λόγω μέτοχοι να διατηρήσουν τουλάχιστον το ίδιο ποσοστό συμμετοχής στην Εταιρεία μετά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Η Εταιρεία, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια, δύναται να εφαρμόσει παρόμοιο μηχανισμό κατά προτεραιότητα κατανομής στις Νέες Μετοχές που θα διατεθούν στη Διεθνή Προσφορά, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων κριτηρίων, την επενδυτική συμπεριφορά, τη συναλλακτική δραστηριότητα και τη δέσμευση προς την Εταιρεία, τον επενδυτικό ορίζοντα και την πρώιμη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Σκεπτικό για την πραγματοποίηση της ΑΜΚ

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα συμβάλλει στη χρηματοδότηση του Στρατηγικού Σχεδίου της Εταιρίας, με στόχο: (i) την επιτάχυνση των επενδύσεων στις κύριες γεωγραφικές αγορές της, (ii) την ανάπτυξη της διεθνούς παρουσίας της, (iii) την επένδυση σε επιπλέον τομείς που η Εταιρεία θεωρεί στρατηγικούς ή συμπληρωματικούς προς τις κύριες δραστηριότητές της, και (iv) τη διατήρηση ευελιξίας για περαιτέρω αναπτυξιακές ευκαιρίες στους τομείς ενέργειας και τεχνολογίας. Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα ενισχύσει επίσης τη στρατηγική και λειτουργική ευελιξία της Εταιρείας μέσω μιας αποδοτικότερης και βιώσιμης κεφαλαιακής διάρθρωσης.

Στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης («ΚΝΑΕ»), η ΔΕΗ έχει εντοπίσει σημαντικούς παράγοντες που δημιουργούν επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

  • η ενεργειακή στενότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες κεφαλαιακές αποδόσεις,
  • ο παροπλισμός σημαντικού αριθμού θερμικών μονάδων, ο οποίος δημιουργεί τεράστια ευκαιρία για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών παραγωγής σε μεγάλη κλίμακα,
  • η έλλειψη διασυνδέσεων της περιοχής με την υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία θα συνεχίσει να διατηρεί τις τιμές χονδρικής σε υψηλότερα επίπεδα,
  • η συμβολή της Ουκρανίας στην ενεργειακή στενότητα της περιοχής, έχοντας μετατραπεί από χώρα εξαγωγής ενέργειας σε χώρα εισαγωγής ενέργειας,
  • η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή που προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά την επόμενη δεκαετία, λόγω μεγαλύτερης ανάπτυξης του ΑΕΠ σε σχέση με τη Δυτική Ευρώπη, τις πολιτικές επαναπατρισμού δραστηριοτήτων (onshoring), τον αυξανόμενο εξηλεκτρισμό, τη δημιουργία νέων Data Centers, καθώς και των επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες αυτές, ο Όμιλος ΔΕΗ επιταχύνει την ανάπτυξή του στην ευρύτερη περιοχή, επενδύοντας σε ενεργειακά συστήματα της ΚΝΑΕ και σε υποδομές για Data Centers. Ο Όμιλος ΔΕΗ σκοπεύει σε διπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος σε 24,3 GW το 2030, από 12,4 GW το 2025, αυξάνοντας σημαντικά τις νέες προσθήκες ανά έτος από 1,4 GW σε 2,4 GW, επενδύοντας σε συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας («ΑΠΕ»), ευέλικτη παραγωγή και αποθήκευση.

Ειδικότερα:

Στην Ελλάδα, η ΔΕΗ στοχεύει στην προσθήκη 5 GW έως το 2030, με τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ να αυξάνεται σε 13,3 GW, παρά την πλήρη απολιγνιτοποίηση, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2026, και τη διακοπή λειτουργίας του 40% της παραγωγής ενέργειας από πετρέλαιο στα ελληνικά νησιά.

Στη Ρουμανία, ο Όμιλος ΔΕΗ στοχεύει στον τριπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος μεταξύ 2025 και 2030, ώστε να φθάσει τα 5,3 GW, μέσω επενδύσεων σε ΑΠΕ, αποθήκευση, νέες μονάδες φυσικού αερίου και peakers.

Στις υπόλοιπες χώρες όπου ο Όμιλος ΔΕΗ απέκτησε πρόσφατα παρουσία, ήτοι στην Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Κροατία, ο Όμιλος ΔΕΗ στοχεύει στη σημαντική αύξηση του επενδυτικού του σχεδίου, κυρίως μέσω κατασκευής μονάδων ΑΠΕ και αποθήκευσης, καθώς και μονάδων φυσικού αερίου, με στόχο η εγκατεστημένη ισχύς να φθάσει τα 3,5 GW έως το 2030.

Στην ευρύτερη περιοχή της ΚΝΑΕ, το Στρατηγικό Σχέδιο στοχεύει στην είσοδο σε νέες χώρες, συγκεκριμένα την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία, μέσω τόσο οργανικής ανάπτυξης όσο και εξαγορών, με στόχο 2,2 GW εγκατεστημένης ισχύος σε ΑΠΕ και αποθήκευση έως το 2030.

Έως το 2030, στόχος του Ομίλου ΔΕΗ είναι το 45% της εγκατεστημένης ισχύος να είναι εκτός Ελλάδος, ενώ το ενεργειακό μείγμα θα περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική, φυσικό αέριο, αποθήκευση), διαφοροποιώντας το χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας τόσο γεωγραφικά όσο και τεχνολογικά.

Το Στρατηγικό Σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός Data Center 300 MW στην πρώην λιγνιτική περιοχή της Κοζάνης στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η Εταιρεία βρίσκεται σε εμπιστευτικές εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με κορυφαίους παρόχους υπερκλίμακας (hyperscalers), με την κατασκευή να αναμένεται να ξεκινήσει το 2026 και τις σχετικές κεφαλαιουχικές δαπάνες της ΔΕΗ να ανέρχονται σε €1,2 δισεκατομμύρια.

Οι σημαντικοί χρηματοοικονομικοί στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου είναι:

  • EBITDA στα €4,6 δισεκατομμύρια το 2030 από €2,0 δισεκατομμύρια το 2025,
  • Καθαρά κέρδη που υπερτριπλασιάζονται σε €1,5 δισεκατομμύριο το 2030 από €0,45 δισεκατομμύρια το 2025, και
  • Μέρισμα ανά μετοχή που φθάνει τα €1,4 έως το 2030 από €0,4 το 2024, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) περίπου 24%.

Σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του Ομίλου ΔΕΗ μεταξύ 2026 και 2030 προβλέπεται να ανέλθουν σε €24,2 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων το 95% κατανέμεται σε αναπτυξιακά έργα και το 48% εκτός Ελλάδος, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο διαφοροποίηση του κινδύνου.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση, το 54% των κεφαλαιουχικών δαπανών προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί μέσω λειτουργικών ταμειακών ροών, το 31% μέσω αύξησης του καθαρού δανεισμού, ενώ η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου αναμένεται να χρηματοδοτήσει το 15% των κεφαλαιουχικών δαπανών.

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έχει επίσης στόχο να διασφαλίσει ότι ο δείκτης Καθαρό Χρέος/EBITDA θα παραμείνει σημαντικά κάτω από το όριο του 3,5x, σε συμμόρφωση με τις χρηματοοικονομικές δεσμεύσεις (covenants) του Ομίλου στο πλαίσιο του υφιστάμενου δανεισμού του.

Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. αποφάσισε σήμερα τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τη λήψη απόφασης επί της προτάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου να εξουσιοδοτηθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση δυνάμει του Άρθρου 24 του Νόμου 4548/2018 και του Καταστατικού της Εταιρείας να αποφασίσει, αναφορικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, την κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων δυνάμει του Άρθρου 27, παράγραφος 1 του νόμου 4548/2018, τον τρόπο διάθεσης των Νέων Μετοχών και την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο Euronext Athens.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση έχει συγκληθεί να συνεδριάσει στις 14 Μαΐου 2026. Υπό την αίρεση της έγκρισης των μετόχων σχετικά με την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου αναμένεται να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου.

Οι Citigroup Global Markets Europe AG και Goldman Sachs Bank Europe SE ενεργούν ως Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών αποκλειστικά σε σχέση με την Διεθνή Προσφορά.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, κ. Γεώργιος Στάσσης, δήλωσε:

«Ο Όμιλος ΔΕΗ περνάει στο επόμενο μεγάλο κεφάλαιο ανάπτυξής του και ανεβαίνει κατηγορία, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Βλέπουμε καθαρά την ανάγκη της ευρύτερης περιοχής για περισσότερη, καθαρότερη και ευέλικτη παραγωγή ενέργειας και είμαστε αποφασισμένοι να καλύψουμε αυτή την ανάγκη. Χτίζουμε πάνω στις υγιείς οικονομικές βάσεις που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια και στη μέχρι σήμερα επέκτασή μας εκτός Ελλάδας.

«Παράλληλα, αναπτύσσουμε ενεργά ένα Data Center ισχύος 300 MW στην πρώην λιγνιτική περιοχή της Κοζάνης στην Ελλάδα, το οποίο θα αξιοποιεί την τοπική ενεργειακή παραγωγή και θα δημιουργήσει νέα οικονομική αξία για την περιοχή. Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα διασφαλίσει ότι ο δείκτης Καθαρό Χρέος/EBITDA θα παραμείνει σημαντικά κάτω από το όριο του 3,5x του Ομίλου ΔΕΗ και θα παρέχει επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης ελκυστικών ευκαιριών. Με συνετή και την ίδια στιγμή οραματική στρατηγική, επιλέγουμε να επενδύσουμε σήμερα για να καλύψουμε το αναδυόμενο κενό και να συμβάλλουμε καθοριστικά στην ενεργειακή ασφάλεια και ανάπτυξη της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 23ης Απριλίου 2026 για την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε., η Κυβέρνηση στηρίζει αποφασιστικά το στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού της επιχείρησης και την ενίσχυση του αναπτυξιακού της ρόλου.

Η ΔΕΗ έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο, καθετοποιημένο ενεργειακό όμιλο με καθοριστική συμβολή στην οικονομία και την ενεργειακή μετάβαση. Οι επενδύσεις σε παραγωγή, δίκτυα και υπηρεσίες ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και διασφαλίζουν αξιόπιστη και προσιτή ενέργεια για πολίτες και επιχειρήσεις.

Σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας, η ενέργεια είναι ζήτημα ασφάλειας και στρατηγικής αυτονομίας. Η ενίσχυση της ΔΕΗ αποτελεί στρατηγική επιλογή της χώρας.

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών καθιστά σαφές ότι η διατήρηση ισχυρής και αυξημένης συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή, με στόχο την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση ανακοινώνει την πρόθεσή της να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να διατηρήσει, άμεσα ή έμμεσα, ποσοστό 33,4% στη ΔΕΗ.

Συμμετοχή της CVC Capital Partners με επένδυση έως 1,2 δισ. ευρώ

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας στις 23 Απριλίου 2026, σχετικά με την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κεφάλαια που διαχειρίζεται η CVC Capital Partners, ως σημαντικός έμμεσος μέτοχος της εταιρείας, εξέφρασαν με επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο τη στήριξή τους στο στρατηγικό σχέδιο και το όραμα της διοίκησης της ΔΕΗ για την περαιτέρω επιτάχυνση του μετασχηματισμού και της αναπτυξιακής πορείας της.

Σε σχέση με την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η CVC απέστειλε μη δεσμευτική ένδειξη ενδιαφέροντος, υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, των τελικών όρων της προσφοράς, συμπεριλαμβανομένης της τιμής διάθεσης, καθώς και των εσωτερικών εγκρίσεων, για συμμετοχή με νέα επένδυση έως 1,2 δισ. ευρώ στην προσφορά.