Σκυλακάκης: Συμφωνία με ΕΤΕπ για δάνεια 5 δισ. στο Σχέδιο Ανάκαμψης

Συμμετοχή της ΕΤΕπ με δάνεια 5 δισ. στο Σχέδιο Ανάκαμψης ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Θεόδωρος Σκυλακάκης© Sooc

Για συμφωνία με την ΕΤΕπ για δάνεια που θα προστίθεται ως μόχλευση στο σκέλος των δανείων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης έκανε λόγο ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕπ ενέκρινε τη συνεργασία με την Ελλάδα με το ποσό των 5 δισ. ευρώ, το οποίο προστίθεται στα 12,7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που αφορά στο σκέλος των δανείων.

«Εγκρίθηκε από τη διοίκηση της ΕΤΕπ η συνεργασίας μας για ποσό δανείων έως 5 δισ. ευρώ που προστίθεται στους συνολικούς πόρους που κινητοποιεί το Σχέδιο Ανάκαμψης μέσα από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Το ποσό αυτό είναι πενταπλάσιο αυτού που έχει συμφωνήσει να λάβει η Ιταλία μέσω της ΕΤΕπ, ύψους 1 δισ. ευρώ.